|
Recept na Dort s čokoládovým krémem a višněmi
Recept na Dort s čokoládovým krémem a višněmi je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort s čokoládovým krémem a višněmi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 7 vajec 210 g krystalu 210 g hladké mouky 7 lžic oleje špetka soli Na krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 250 ml mléka 30 g hladké mouky 100 g hořké čokolády extra višňová marmeláda s celými višněmi Potah: na výrobu vlastního nebyl čas, koupený fondán Dr. Oetker 6 balíčků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort s čokoládovým krémem a višněmi
Recept na Dort s čokoládovým krémem a višněmi: Korpus na dort je rychlý. Vyšlehají se bílky s troškou soli a cukrem a do opravdu pevného sněhu se postupně zašlehají žloutky po jednom, prokládané vždy lžící oleje. Do hmoty lehce vmícháme prosátou mouku. Pekla jsem ve formě bez dna, neuvěřitelně křivé formě!, vyložené alobalem. Doba pečení byla cca 50 minut. Na krém jsem z 30g másla a 30 g mouky udělala světlou jíšku, zředila mlékem a svařila na kaši. Do teplé kaše jsem nalámala tabulku hořké čokolády a rozmíchala. Zbytek másla a cukru jsem vyšlehala do pěny a postupně zašlehala vychladlou čokoládovou kaši. Vychladlý korpus jsem 2x prořízla, namazala višňovou marmeládou s celými višněmi a čokoládovým krémem, celý potřela krémem a dala do ledničky. A pak už jen potah a rychle vyrobit růžičky.
Poznámka k receptu na Dort s čokoládovým krémem a višněmi: Na Silvestra si kolega v práci usmyslel, že chce upéct dort pro svoji milou, a to okamžitě. Byla to rychlovka z osvědčených receptů. Byť moji práci neustále sabotovali 2 kocouři, stihla jsem vše v relativně rychlém čase 4 hodin. Korpus nebyl dostatečně vypocený, ale potah ani krém se nestihly roztéct - dort byl ihned zkonzumován :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s čokoládovým krémem a višněmi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zuzka - Cobra (Zuzana)
- Datum vložení: 10.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na korpus: 7 vajec 210 g krystalu 210 g hladké mouky 7 lžic oleje špetka soli Na krém: 150 g másla 100 g moučkového cukru 250 ml mléka 30 g hladké mouky 100 g hořké čokolády extra višňová marmeláda s celými višněmi Potah: na výrobu vlastního nebyl čas, koupený fondán Dr. Oetker 6 balíčků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s čokoládovým krémem a višněmi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s čokoládovým krémem a višněmi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s čokoládovým krémem a višněmi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|