|
Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky
Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 ml suchych bobu, voda na namoceni, 2 litry na vareni, na syridlo: 75 ml citronove stavy nebo vinneho (prip.jablecneho) octa a 200 ml teple vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky
Recept na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky: 1. Sojove boby nechame 10-12 hodin nabobtnat pri pokojove teplote, pote slijeme vodu a boby proplachneme. 2. Boby rozmixujeme za postupneho pridavani trocha vody tak, aby se nam vytvorila hladka kase. 3. Ve velkem hrnci uvedeme do varu 2 litry vody a pote vlijeme sojovou kasi. Behem varu neustale michame hmotu ode dna a kdyz se zacne tvorit pena, stahneme z ohne a nechame zakryte poklickou 5-10 minut stat. Pote znovu uvedeme za staleho michani do varu. 4. Pres vetsi sito dame latku a polozime na dalsi hrnec. Sojovou hmotu procedime, latku zatocima a vymackame vsechno mleko. To pak za staleho michani uvedeme do varu a nechame na slabem plameni povarit cca 5 minut. 5. Vinny (jablecny) ocet nebo citronovou stavu rozpustime ve 2 dl teple vody (vznikne syridlo). Hrnec se sojovym mlekem stahneme z plotny, rychle zamichame u dna na kazdou stranu petkrat a pak pomalu vlijeme tretinu syridla. Vareckou opet promichame petkrat na kazdou stranu a opatrne, po cele plose, rozlijeme dalsi tretinu syridla. Prikryjeme poklickou a nechame stat a srazet se asi 5 minut. 6. Do hrnce dame velky cednik tak, aby u dna pridrzel srazeninu, a naberackou odebereme vetsinu tekutiny. 7. Mensi cednik dame pres misu, rozprostreme pres nej cistou latku, srazeninu vylovime pomoci dirkovane naberacky a dame ji do latky. Tu pak stahneme do uzlicku a hmotu vymackame. Pres tofu polozime plochou nadobu a zatizime ji (napr. zavrenou sklenici s vodou). Tofu lisujeme asi 5 minut, pak latku rozvineme a znovu stocime do uzliku. Tofu lisujeme 20-60 minut (cim dele se syr lisuje, tim ma pevnejsi konzistenci. 8. Pote vlozime tofu pomoci naberacky do velke nadoby s vodou a nechame jej tam zhruba 10 minut. 9. Tofu skladujeme ve sklenici s vodou v chladnicce a vodu obcas vymenime. Takto nam v lednicce vydrzi 7-10 dni.
Poznámka k receptu na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky: Pokud pouzijeme 3.5 l kupovaneho sojoveho nebo bezneho mleka, postupujeme od bodu 5. Syr z kravskeho mleka se nazyva "panir" a je bezny v indicke kuchyni. Foto hotoveho tofu dodam pozdeji - zatim se lisuje :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 15.08.2010
- Počet porcí: 2-3 kusy na osobu
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 ml suchych bobu, voda na namoceni, 2 litry na vareni, na syridlo: 75 ml citronove stavy nebo vinneho (prip.jablecneho) octa a 200 ml teple vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domací tofu podle vegetariánské kuchařky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domací tofu podle Vegetariánské kuchařky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|