|
Recept na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový
Recept na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hrst sušených kukuřičných zrn (viz postup) 1 vrchovatá lžíce másla 1 lžička oleje 1 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekané pažitky 1 stroužek česneku 1 lžička soli + špetka k utření česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový
Recept na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový: S přípravou domácího pop cornu, který chutná při sledování filmů za dlouhých zimních večerů, je dobré začít již na sklonku léta... Z kukuřičných klasů odstraníme listy (šustí) a zralá zrna odrhneme. Rozložíme je na plech a necháme je vysušit buď na slunci, je-li nějaké, nebo na peci či kamnech. Uložíme do zavíratelné nádoby a skladujeme na suchém, tmavším místě. K domácímu pop cornu potom stačí již jen zalovit v nádobě se zrnky a rozpálit litinový nebo teflonovým povrchem vybavený kastrol, který disponuje těsnící pokličkou. Máslo pokojové teploty smícháme s česnekem utřeným se solí, pažitkou a petrželkou. Bylinkové máslo potom vložíme na dno litinového kastrolu a necháme ho dobře napěnit. Přisypeme suchá kukuřičná zrna a počkáme do prvního prasknutí. Poté rychle přiklopíme pokličkou, nádobou protřeseme, vrátíme na rozpálenou plotýnku a necháme praskat. Posloucháme (neodkrýváme!!) a ve chvíli, kdy je interval mezi jednotlivými pukanci cca 4 vteřiny (pomalu napočítáme do čtyř), kastrol sejmeme a dáme stranou. Opatrně odstraníme poklici, necháme odejít páru a osolíme. Nádobou znovu zatřeseme a obsah přesypeme do mísy.
Poznámka k receptu na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový: Popkec se mi furt připaluje i když mám tu speciální odrůdu. Nevíte, čím to může být?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 31.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: hrst sušených kukuřičných zrn (viz postup) 1 vrchovatá lžíce másla 1 lžička oleje 1 lžíce nasekané petrželky 1 lžíce nasekané pažitky 1 stroužek česneku 1 lžička soli + špetka k utření česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí pop corn, bylinkovo-česnekový,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí pop corn, bylinkovo-česnekový
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|