|
Recept na Dobrůtka z jednoho pekáčku
Recept na Dobrůtka z jednoho pekáčku je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Dobrůtka z jednoho pekáčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Asi 8-10 uvařených brambor ve slupce, 1/2 brokolice, 1/4 hlávky menšího zelí, 300-400 g mletého masa, 100 g anglické slaniny, 100 ml kysané smetany+100 ml smetany 12%, 1 cibule, 4 strouzky česneku, 1 větší měkký sýr, 3 vejce, 100 g tvrdého sýra, sušený rozmarýn a libeček, sůl, trošku oleje na vymazání pekáčku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobrůtka z jednoho pekáčku
Recept na Dobrůtka z jednoho pekáčku: Brambory si uvaříme klidně den předem a studené nakrájíme s cibulí a česnekem na kolečka, brokolici na kousky a zelí na proužky. Vymažeme si pekáček a vyložíme ho bramborami, trochu je osolíme, na ně rozetřeme prosolené s malým množstvím vody zamíchané maso a poklademe rozmarýnem, cibulí, česnekem a pak připravenou brokolicí, zelím(můžeme si je smíchat) a nakrájenou anglickou slaninu s pokrájeným měkkým sýrem, zase mírně osolíme. Na to dáme znova brambory, posypeme libečkem, rozmarýnem a zase malinko osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby tak na půl hodiny. Mezi tím si smícháme obě smetany, do nich rozšleháme vajíčka a nastrouhaný sýr, až jsou suroviny zapečené, tak polijeme tou smetanou a ještě zapečeme, až máme vršek dozlatova.
Poznámka k receptu na Dobrůtka z jednoho pekáčku: Už jsem jistě známá tím, že když zpracovávám zbytky, pokaždé vznikne nějaká nová verze jídla a tak to bylo i tentokrát. Jídlo je krásně vlhké, díky zelí a masa, které pustí vodu a šťávu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrůtka z jednoho pekáčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Asi 8-10 uvařených brambor ve slupce, 1/2 brokolice, 1/4 hlávky menšího zelí, 300-400 g mletého masa, 100 g anglické slaniny, 100 ml kysané smetany+100 ml smetany 12%, 1 cibule, 4 strouzky česneku, 1 větší měkký sýr, 3 vejce, 100 g tvrdého sýra, sušený rozmarýn a libeček, sůl, trošku oleje na vymazání pekáčku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrůtka z jednoho pekáčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrůtka z jednoho pekáčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrůtka z jednoho pekáčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|