|
Recept na Csikóstokány - tokáň čikóš
Recept na Csikóstokány - tokáň čikóš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Csikóstokány - tokáň čikóš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g bravčové pliecko 1 cibuľa nakrájaná na drobno 100-150 g údenej slaniny červená mletá paprika soľ 1 paprika pokrájaná na rezance 1 paradajka - olúpaná a pokrájaná alebo šťava paradajková 200-300 ml kyslej smotany a 2 PL múky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Csikóstokány - tokáň čikóš
Recept na Csikóstokány - tokáň čikóš: Údenú slaninu nakrájame na drobno a dáme vytopiť. Škvarky vyberieme a osmažíme na vytopenej masti cibuľu. Mäso nakrájame na rezance - nudle asi ako malíček, pridáme k cibuli. Chvíľku otáčame, kým mäso nezbelie. Vtedy zasypeme paprikou, osolíme a podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme paradajku a papriku, necháme zmäknúť. Vodu pridávame vždy iba po troche. Do hotového jedla vlejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a prevaríme. Postup - naberačkou vyberieme teplú mäsovú šťavu a vmiešame do misky, kde je smotana zmiešaná s múkou, miešame a pomaly vlejeme do hrnca k mäsu. Do hotového pridáme vytopené škvarky a prípadne aj posekanú petržlenovú vňať.
Poznámka k receptu na Csikóstokány - tokáň čikóš: Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinami. (prílohové halušky - 500 g múky polohrubej, 1 vajce a voda, polotuhé cesto, hneď do vriacej vody haluškárom hádžeme halušky) Recept pochádza z mojej zbierky receptov, samotné jedlo patrí k maďarskej klasike, má viacero variant. Hodí sa k nemu asi Veltlín zelený...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Csikóstokány - tokáň čikóš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 19.03.2010
- Počet porcí: 24 krajíčků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 700 g bravčové pliecko 1 cibuľa nakrájaná na drobno 100-150 g údenej slaniny červená mletá paprika soľ 1 paprika pokrájaná na rezance 1 paradajka - olúpaná a pokrájaná alebo šťava paradajková 200-300 ml kyslej smotany a 2 PL múky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na csikóstokány - tokáň čikóš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Csikóstokány - tokáň čikóš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Csikóstokány - tokáň čikóš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|