|
Recept na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Recept na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 coquelet - mladí kohoutci, 100 g změklého másla, sůl, pepř Nádivka: 200 g anglické slaniny, 1 jarní cibulka, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 200 g lesních hub, 1 stroužek česneku, 1 lžíce posekaného estragonu, pár lístků čerstvé bazalky, 1 lžíce čerstvé petrželky, 4 lžíce šlehačky a 4 lžíce mléka, půl veky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Recept na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Příprava nádivky: Na pánvi opražit anglickou slaninu téměř dokřupava. Zamíchat tam jarní cibulky a smažit další 1 minutu, přidat houby a smažit, až houby pustí svou šťávu, asi za 5 minut. Zalít vše šlehačkou a přivést do varu. Vařit, až směs zhoustne. Odstavit ochutit lisovaným česnekem, solí a pepřem. Nechat vychladit. Pak přimíchat k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidat drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promíchat. Rozdělit směs mezi kuřátka a nadít je. Pomocí páratek zavřít otvor a založit křidélka za záda. Položit kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklást máslem. Péci je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka polévat výpekem. Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.
Poznámka k receptu na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou: Coquelet jsou kuřátka asi 4 - 6 týdnů stará, která váží 400-500 gramů. Chovají se speciálně pro konzumaci. Jsou plná extra chutí a jsou měkoučká. Obvykle jedno stačí pro dospělou osobu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 05.06.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 3 coquelet - mladí kohoutci, 100 g změklého másla, sůl, pepř Nádivka: 200 g anglické slaniny, 1 jarní cibulka, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 200 g lesních hub, 1 stroužek česneku, 1 lžíce posekaného estragonu, pár lístků čerstvé bazalky, 1 lžíce čerstvé petrželky, 4 lžíce šlehačky a 4 lžíce mléka, půl veky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|