|
Recept na Čokoládový věnec
Recept na Čokoládový věnec je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Čokoládový věnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 45 g kakaa holandského typu, 120 ml mlieka, 55 g masla, 1 vajce + 2 bielky, 1 čl tekutého vanilkového extraktu, 1 čl instantnej kávy v prášku, 1/3 čl sódy bikarbóny, 1/4 čl soli; na ozdobu: šťava z 1/2 citróna, 1-2 pl práškového cukru, strieborné perličky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládový věnec
Recept na Čokoládový věnec: Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom bude ľahký a nadýchaný. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a olejom alebo maslom vymastíme formu v tvare venca (najlepšie sa pečie v silikónovej). V mise zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme kocôčky zmäknutého masla, vajce a bielky. Šľaháme najprv pomaly, potom obrátky šľahača zvýšime na maximum a šľaháme, kým sa nevytvorí hrudkovité cesto - najdlhšie však 2 minúty. V ďalšej miske rozmiešame studené mlieko s vanilkovým extraktom a kávou (prášok). Vlejeme do misy s cestom a na najvyšších obrátkach šľaháme ďalšie 2 minúty. Cesto nalejeme do formy a vložíme do predhriatej rúry. Po 20 minútach špajlou skontrolujeme, či je upečené. Upečený veniec vyberieme z rúry a necháme ho chladiť na mriežke minimálne 15 minút. Potom ho preklopíme (hore nohami) na podnos. Urobíme si hustú citrónovú polevu a cikcakovito polejeme múčnik. Nakoniec ho posypeme perličkami. Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často robí práve na Nový rok. Tento recept je z južného Francúzska.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládový věnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 28.02.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 200 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 45 g kakaa holandského typu, 120 ml mlieka, 55 g masla, 1 vajce + 2 bielky, 1 čl tekutého vanilkového extraktu, 1 čl instantnej kávy v prášku, 1/3 čl sódy bikarbóny, 1/4 čl soli; na ozdobu: šťava z 1/2 citróna, 1-2 pl práškového cukru, strieborné perličky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládový věnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládový věnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládový věnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|