|
Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč
Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Čokoládovo-hruškový křehký koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení listového těsta 3 - 4 hrušky (lze použít i hrušky z kompotu-odkapané) 1/2 citronu - šťáva náplň: 85 g másla 60 g moučkového cukru 1 vejce 70 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva 60 g mletých mandlí 2 lžíce kakaa na pečení Na potření těsta - 1 vejce Na posyp moučníku - hrst sekaných mandlí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč
Recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč: Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny, přidáme vejce a opět vše vyšleháme v pěnu. Poté přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a kakaem, vše spojíme v jednu hmotu. Těsto: Listové těsto rozdělíme na 2 díly - každý díl vyválíme na placku. Připravíme si 2 talíře - jeden o průměru 19 cm, druhý o průměru 24 cm. Na talíře položíme vyválené placky a nožem odkrojíme přebytečné těsto (viz foto níže). Tím je připravený základ pro moučník ;-) Na pečící papír položíme menší placku těsta, na kterou naneseme opatrně připravenou náplň tak, aby nám po obvodu placky zůstal cca 1,5 cm kraj bez náplně (viz foto níže). Na náplň dokola položíme připravené (osušené) hrušky (viz foto níže), kraj bez náplně potřeme vajíčkem a přikryjeme vše druhou (větší) plackou těsta. Spoje řádně zmáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Celý moučník před upečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut dozlatova (po 7 minutách pečení troubu trochu zeslabíme). Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.
Poznámka k receptu na Čokoládovo-hruškový křehký koláč: Tento recept najdete na http://www.zdravavarecka.cz/ Zdroj: Fiona Armstrong
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládovo-hruškový křehký koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 06.08.2011
- Počet porcí: 6 - 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 1 balení listového těsta 3 - 4 hrušky (lze použít i hrušky z kompotu-odkapané) 1/2 citronu - šťáva náplň: 85 g másla 60 g moučkového cukru 1 vejce 70 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva 60 g mletých mandlí 2 lžíce kakaa na pečení Na potření těsta - 1 vejce Na posyp moučníku - hrst sekaných mandlí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládovo-hruškový křehký koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládovo-hruškový křehký koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládovo-hruškový křehký koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|