|
Recept na Čokoládová bábovka s pivem
Recept na Čokoládová bábovka s pivem je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Čokoládová bábovka s pivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
185 ml piva typu stout 60 ml vody 1 KL instantní kávy 1/3 hrnku rozinek 200 g másla 150 g čokolády min. 60% 250 h hladké mouky 3/4 KL jedlé sody 1/2 KL soli 200 g krupicového cukru 185 g třtinového cukru 2 vejce 185 ml zakysané smetany 1 KL vanilkového extraktu Na polevu: 185 ml smetany ke šlehání 2 PL másla 225 g tmavé čokolády..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládová bábovka s pivem
Recept na Čokoládová bábovka s pivem: Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout. Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry. V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout.
Poznámka k receptu na Čokoládová bábovka s pivem: Recept je z časopisu Apetit. KL - kávová lžička PL - polévková lžíce Pivo typu stout - Stout je tmavé pivo typu ale vyráběné z praženého sladu a ječmene, chmelu, vody a pivních kvasinek (svrchně kvasící). Tato piva jsou charakteristická hustou pěnou, tmavou barvou a příchutí po praženém sladu, někdy s ovocnou příchutí. Často se jedná o silná piva (podíl alkoholu může být i 8%). Stout je podobný pivům Porter, jejichž historický vývoj byl podobný, nicméně stout se liší použitím praženého ječmene.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládová bábovka s pivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 27.12.2012
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 185 ml piva typu stout 60 ml vody 1 KL instantní kávy 1/3 hrnku rozinek 200 g másla 150 g čokolády min. 60% 250 h hladké mouky 3/4 KL jedlé sody 1/2 KL soli 200 g krupicového cukru 185 g třtinového cukru 2 vejce 185 ml zakysané smetany 1 KL vanilkového extraktu Na polevu: 185 ml smetany ke šlehání 2 PL másla 225 g tmavé čokolády.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládová bábovka s pivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládová bábovka s pivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládová bábovka s pivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|