RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou, recepty "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou, "Čokoláda, kam, se, podíváš",


Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - ostatní. K přípravě "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kelímky 40% šlehačky (po 200ml) 4 mléčné čokolády 2 vejce 50g másla 60g hladké mouky 150ml vody čokoládová poleva (2 čokolády na vaření a 2 tyčinky ledové kaštany).


Zvětšit obrázek

Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou:
Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Do větší teplovzdorné mísy (ale raději ne nerezové) nalijte obě šlehačky a přidejte 4 mléčné čokolády nalámané na malé kousky. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny. Při stálém mícháním vařečkou, nebo gumovou stěrkou nechte čokoládu rozpustit a důkladně ji vmíchejte do smetany až vznikne kompaktní hnědá směs. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice přes noc (pařížská šlehačka musí být úplně vychladlá, jinak se vám ji nepodaří ušlehat). Teď je na řadě odpalované těsto. Do kastrůlku se 150ml vody nakrájejte na malé kousky 50g másla a zahřívejte na mírném plameni až se máslo rozpustí a voda začne mírně vřít. V té chvíli přisypte 60g hladké mouky (nejlépe typu 00) a neustále míchejte, až se vám vytvoří bochánek těsta a dno kastrůlku pokryje bílý povlak. Stáhněte těsto z ohně, nechte je mírně vychladnout a přidejte 2 dobře rozšlehaná vejce. Opět důkladně promíchejte, až se suroviny spojí do kompaktní hmoty podobné lepivé bramborové kaši. Papír na pečení potřete rozpuštěným máslem a důkladně pokropte studenou vodou (viz tipy a triky) a vyložte jím plech. Zapněte troubu na 200 °C. Z těsta tvořte pomocí kávové lžičky (nebo cukrářského sáčku) malé hromádky (asi tak centimetr až centimetr a půl velké) a nezapomínejte na dostatečné rozestupy, protože se kuličky v troubě hodně nafouknou a mohly by se vám spojit. Připravený plech vložte do trouby asi na 25 minut (doba pečení hodně závisí na velikosti kuliček a typu trouby). Troubu rozhodně během pečení neotvírejte!!!, jinak vám uteče pára a namísto kuliček budete mít placky. Jakmile se kuličky upečou (začnou výrazně vonět a zbarví se do zlatohněda) vyndejte je z trouby a plech přesuňte na mřížku chladnout. Zatímco kuličky chladnou, vyšlehejte si pařížskou šlehačku (nejlépe elektrickým šlehačem viz tipy a triky) a naplňte jí cukrářský sáček s tenkým hvězdicovým zakončením. Do každé kuličky pak udělejte ostrým nožem dírku, naplňte ji pomocí sáčku pařížskou šlehačkou a uložte do ledničky ztuhnout. Nakonec si rozehřejte v míse postavěné nad hrnec s mírně vroucí vodou suroviny na čokoládovou polevu a každou kuličku v ní namočte (nejlépe tak, abyste zakryly otvor po plnění šlehačkou). Polomáčené kuličky přesuňte na plech pokrytý potravinovou fólií nebo pečicím papírem a opět uložte ztuhnout do ledničky. Servírujte vychlazené.

Poznámka k receptu na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokokulicky-s-par...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 20.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Ostatní
  • Suroviny: 2 kelímky 40% šlehačky (po 200ml) 4 mléčné čokolády 2 vejce 50g másla 60g hladké mouky 150ml vody čokoládová poleva (2 čokolády na vaření a 2 tyčinky ledové kaštany)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist