|
Recept na Cizrnová pomazánka
Recept na Cizrnová pomazánka je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Cizrnová pomazánka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
90g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g) 2 lžíce oleje (olivový, řepkový, sojový…) 1 lžička sojové omáčky Tamari 1 lžíce umeocta 50g cibule 60g rajského protlaku (pyré) bez cukru Lžička sušeného libečku 15g mletého lněného semínka Mořská sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cizrnová pomazánka
Recept na Cizrnová pomazánka: Příprava cizrny: Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme. Cizrnu zalijeme studenou vodou, do které můžeme přidat kousek řasy kombu - řasy zlepšují stravitelnost luštěnin a také dodávají minerály. Vaříme ji 1 hodinu a solíme až ke konci vaření. Uvařenou cizrnu rozmixujeme s olejem, umeoctem, solí a trochou sojové omáčky do hladkého krému. Poté přidáme rajčatový protlak a spařenou cibulku (cibulka se nakrájí na jemno a zalije se horkou vodu, nechá se v ní asi 1 – 3 minuty máčet a pak se slije). Pokud jde mixér v průběhu přípravy ztuha, zejména při mixování cizrny, můžeme přidat trochu horké vody, ale jen tolik, aby byl zachován chod mixéru. Na závěr do pomazánky přidáme lněné semínko a libeček, který promneme v dlani na prášek.
Poznámka k receptu na Cizrnová pomazánka: Autor: jak surovin tak postupu Jana Škramlíková http://skramlikova.wordpress.com/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cizrnová pomazánka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eurka
- Datum vložení: 15.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: 90g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g) 2 lžíce oleje (olivový, řepkový, sojový…) 1 lžička sojové omáčky Tamari 1 lžíce umeocta 50g cibule 60g rajského protlaku (pyré) bez cukru Lžička sušeného libečku 15g mletého lněného semínka Mořská sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cizrnová pomazánka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cizrnová pomazánka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cizrnová pomazánka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|