|
Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO
Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čínská kuchyně: KUNG PAO budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g kuřecího (vepřového) masa 1 vejce 1 KL máčeného škrobu Sůl Sádlo (olej) 1 PL žlutého vína 1 PL sójové omáčky Špetka Wei-su Chilli papričky Pražené arašídy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO
Recept na Čínská kuchyně: KUNG PAO: Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a necháme chvíli uležet. Z vína, sójovky a Wei-su připravíme zálivku. Na TĚŽKÉ pánvi rozpálíme tuk, přihodíme maso a na prudkém ohni asi minutu za stálého míchání restujeme. Přidáme papričky, buráky, zamícháme a zalijeme zálivkou. Krátce zamícháme (prohodíme) a ihned podáváme. Úprava musí probíhat velmi rychle a hotový pokrm nemá mít téměř žádnou šťávu. Poznámka: Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová! Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kura je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženete a maso pustí šťávu, tak kuracina, na rozdíl od vepřoviny, neztvrdne (tedy, ne příliš). Tuk na masivní pánvi rozpálit tak, až se z něj začíná kouřit a teprve pak vložit maso. Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v rcp uvedená minuta může být moc dlouho; je lépe se orientovat barvou masa na pánvi: v okamžiku kdy už je celá masa zpracovávaného masa skoro celá na povrchu bílá pokračujeme dalšími kroky podle postupu. Hotový pokrm nenecháváme na rozpálené pánvi!!! Máčený škrob se připravuje v předstihu: škrob (Číňané by použili rýžový) se rozmíchá v přebytku STUDENÉ vody a používá se, až sedne ke dnu a voda se slije. Máčený škrob má konzistenci husté pasty. Lze ale také přímo ve vejci rozmíchat práškový škrob. Žluté víno bývá málokdy žluté :) jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním + špetka cukru, ale i portským, sherry či marsalou. Wei-su = MSG = glutasol Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Poznámka k receptu na Čínská kuchyně: KUNG PAO: Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu… http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=ku...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská kuchyně: KUNG PAO, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 24.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 400g kuřecího (vepřového) masa 1 vejce 1 KL máčeného škrobu Sůl Sádlo (olej) 1 PL žlutého vína 1 PL sójové omáčky Špetka Wei-su Chilli papričky Pražené arašídy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská kuchyně: kung pao,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská kuchyně: KUNG PAO - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská kuchyně: KUNG PAO
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|