|
Recept na Chřest /hromový kořen/
Recept na Chřest /hromový kořen/ je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Chřest /hromový kořen/ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
chřest, sůl, voda k vaření chřestu, omáčky dle chuti ve kterých chřestík máčíme.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chřest /hromový kořen/
Recept na Chřest /hromový kořen/: Koupený bílý chřest opláchnu, necháme okapat a oloupeme škrabkou na brambory, hlavičky netřeba loupat. Zelený vůbec neloupeme. Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to pro lepší manipulaci/, vložíme do vroucí osolené vody, já přidávám bílý pepř, lze použít i citron na ochucení vody. Vaříme zvolna dle potřeby, tenký cca 7, silnější až 14 min. Hodně křehký zavařím cca 5 min, a dovařuji na páře. Využijeme času a nachystáme si omáčky k dochucení, pro dietáře - do jogurtu přidám lžíci Majolky® a dochutím podobně jako tatarku. Pro ostatní holandská omáčka, česneková, salsa, nebo plechovka rajských - umixovat s nivou a česnekem. Fantazii a chuti lze vyhovět. Hotový chřest přemístíme na talíře, v miskách nebo šálcích připravené omáčky už máme na stole a můžeme se pustit do jídla. příloha je možná, brambory, mrkev nebo pečivo aj...
Poznámka k receptu na Chřest /hromový kořen/: Já mohu chřest bez přílohy, ale i s vařenou mrkví chutná velmi dobře. Mrkev dám dám vařit o 5 min dřive, pak přidám chřest. Jak radí vařit M. D. Retigová - Špargl pěkně očisť, ten kousek bílý dole ukroj, pak zase, když ho přemeješ svaž hlavičkami k sobě, ale volně a nech ho tak v pohodlné nádobě v slané vodě vařit: ale musí celý potopen býti a tak dlouho se vařiti, až je to zelené dost měkké, což se pozná, když se z vody za to bílé vezme a to zelené se přehýbá. Když uvařen, voda se vyleje, špargl prozřetelně na mísu vloží, aby se hlavičky neulámaly, posype se žemličkovou kůrkou a rozpáleným máslem omastí. Zde je postup - http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Chrest-64947...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chřest /hromový kořen/, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle chuti
- Datum vložení: 19.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: chřest, sůl, voda k vaření chřestu, omáčky dle chuti ve kterých chřestík máčíme
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chřest /hromový kořen/,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chřest /hromový kořen/ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chřest /hromový kořen/
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|