RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chleba s křupavou kůrkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chleba s křupavou kůrkou, recepty Chleba s křupavou kůrkou, Chleba, křupavou, kůrkou


Recept na Chleba s křupavou kůrkou

Recept na Chleba s křupavou kůrkou je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Chleba s křupavou kůrkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 hrnky hladké pšeničné mouky + 1 hrnek žitné chlebové mouky (nebo 3 hrnky hladké), 1 a 1/2 hrnku vody, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky sušeného droždí, mouka na podsypávání.

Chleba s křupavou kůrkou
Zvětšit obrázek

Recept na Chleba s křupavou kůrkou

Recept na Chleba s křupavou kůrkou:
Suroviny vsypeme do mísy, promícháme, zalejeme vodou a rukou trochu lehce promícháme. Pokud na stěnách zůstane mouka, nevadí. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme 12-16 hod kynout. Pak těsto (které získalo konzistenci asi jako bramborová kaše) "vylejeme" na dost pomoučený vál. Začne se rozlézat, tak ho trochu širokým nožem propracujeme a rozdělíme na 2 poloviny. Necháme ho tak 15 min odpočinout a za stálého podsypávání moukou vytvoříme 2 bochánky. Každý bochánek zvlášť vložíme do čisté pomoučené utěrky a necháme kynout další 2 hodiny. Troubu zapneme na 230 °C vložíme do ní 2 kastroly s poklicemi, ve kterých budeme chleba péct a předehříváme asi 20 min. Když máme chleba vykynutý, bochníky z utěrek přemístíme rychle do horkých kastrolů, zakryjeme poklicemi a pečeme 30 min stále na 230°C. Pak poklice sundáme a dopékáme dalších 10-20 min, podle toho, jak tmavou kůrku si přejeme. Chleba se chutí a vzhledem podobá Kořenovému chlebu, ale je křupavý.

Poznámka k receptu na Chleba s křupavou kůrkou:
Vypadá to složitě, ale opak je pravdou. Jen si musíte spočítat, kdy zadělat těsto. Nejlépe tak, že si řeknete čas, kdy chcete mít upečeno mínus 1 den (24 hod) + asi 6 hodin. Např. pokud chci mít upečeno v sobotu ve 15 hod, musím zadělat v pátek v 21 hod. Pro zjednodušení je možno místo kynutí v utěrkách, dát těsto rovnou kynout do alobalových misek a pak v nich i péct bez předehřívání formy(zakryté víčkem nebo alobalem)- viz foto. Protože peču často, vyzkoušela jsem, že je možno místo utěrek použít pečící papír. V papíru chleba vykyne, pak ho i s ním přendám do horkého nahřátého kastrolu. Protože používám dno od remosky (tenkostěnné) není ani nutno dávat kastrol nahřát, jen vykynuté těsto v kastrolu s pečícím papírem přikryju poklicí a peču. Inspirace na :http://www.cuketka.cz/?p=788

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chleba s křupavou kůrkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 10.09.2008
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 2 hrnky hladké pšeničné mouky + 1 hrnek žitné chlebové mouky (nebo 3 hrnky hladké), 1 a 1/2 hrnku vody, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky sušeného droždí, mouka na podsypávání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chleba s křupavou kůrkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chleba s křupavou kůrkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chleba s křupavou kůrkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist