|
Recept na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!
Recept na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad! je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 bílků, 300 g krupicového cukru, 350 g vlašských ořechů, 3 lžíce hladké mouky; žloutková náplň: 750 ml mléka, 300 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 žloutků, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 200 g másla, 100 g hořké čokolády; na dohotovení: 200 ml smetany ke šlehání, moučkový cukr dle chuti, čokoládové hobliny a jiné zdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!
Recept na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!: Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli pojiva pro vydatnou směs jemně strouhaných „vlašáků“ s trochou hladké mouky. Problém nicméně můžete mít při pečení 3 stejně velkých kruhových plátů, protože 3 formy o průměru 22 cm má v zásobě jen málokdo. Pomoc je však snadná: Jednoduše přísady na těsto rozdělte na 3 stejné díly, základ každého plátu poté vyšlehejte zvlášť a samostatně ho také upečte. Příprava dortíku se díky tomu sice poněkud protáhne, ale výsledek stojí za to. Mimo jiné proto, že správný český dort obsahuje vydatnou porci extra žloutkového máslového krému, chybět samozřejmě nesmí šlehačka a také čokoláda… Jak na to krok za krokem: Nejprve připravte náplň: V misce promíchejte žloutky s trochou mléka a škrobem. Zbylé mléko přiveďte k varu s krupicovým i vanilkovým cukrem, přidejte žloutkový základ, stáhněte teplotu a za stálého míchání vše svařte. Hustý krém provařte (cca 5 minut). Po odstavení zakryjte rendlík fólií a nechte obsah vychladnout. Mírně vlažný zašlehejte po lžících do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla, krém rozdělte na poloviny a do jedné zašlehejte rozehřátou vlažnou čokoládu. Podstatu těsta tvoří sníh z bílků, do kterého zašleháte po lžících cukr. Dále do pěny vmíchejte ořechy promíchané s moukou, těsto rozetřete do 3 kruhových forem či ráfků o průměru 22 cm podložených alobalem a pláty pečte při 170 °C cca 15 minut. Na rovné podložce nechte všechny vychladnout a případně po obvodu odkrojte či ostřihněte nůžkami vyvýšené okraje. Jeden z plátů potřete ho polovinou světlého krému a ze sáčku s odstřiženým růžkem vytlačte na tuto vrstvu spirálovitě polovinu tmavého krému. Přiklopte druhý plát a postup opakujte. Třetí vrchní plát zakončete vrstvou vyšlehané smetany a šlehačkou potřete i bok. Povrch dortíku obsypte čoko hoblinami, obvod ozdobte pomocí sáčku s řezanou špičkou pusinkami a vzniklý lem doplňte např. filigrány. Náš tip: Upečené pláty skládejte krémem přímo na podnosu, na němž budete hotový dort servírovat. Je totiž velice jemný a špatně se přenáší. Jak ovšem zabránit umazání pokladu šlehačkou při potírání boku? Jednoduše celý obložte kratšími proužky papíru na pečení, jež pod bok částečně zasunete. Zároveň se budou překrývat a vytvoří lem, který po finální úpravě šlehačkou opět odstraníte.
Poznámka k receptu na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!: Podrobný fotonávod jak na to krok za krokem včetně postupu na přípravu extra žloutkového krému najdete na http://www.hobbymanie.tv/clanek/dortomanie-objevuj... Tento recept připravil a postup nafotografoval tým http://www.hobbymanie.tv
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frejka55
- Datum vložení: 14.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 15 bílků, 300 g krupicového cukru, 350 g vlašských ořechů, 3 lžíce hladké mouky; žloutková náplň: 750 ml mléka, 300 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 žloutků, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 200 g másla, 100 g hořké čokolády; na dohotovení: 200 ml smetany ke šlehání, moučkový cukr dle chuti, čokoládové hobliny a jiné zdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|