|
Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"
Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g čerstvého baby špenátu 160g sýra leerdameer 250g ricotty 2 žloutky 2 listy salátové bazalky 190g celozrnné mouky 25g vychlazeného másla 5 a ½ lžic ledové vody + hrst píniových semínek na ozdobu + 2 pláty průhledné dárkové fólie + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"
Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou": Nejprve si připravte těsto. Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle promněte, až vznikne konzistence drobenky. Přidejte čtvrtlžičky soli i 5 a půl lžic ledově chladné vody a rychle vypracujte pružné nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a uložte do lednice alespoň na půl hodiny vychladit. Mezitím si můžete připravit náplň. Omyté listy špenátu zbavené tuhých řapíků (u baby špenátu je klidě ponechte) vložte do cedníku a přelijte vřelou vodou. Špenát tak okamžitě zavadne a několikanásobně zmenší svůj objem. Listy pořádně vyždímejte, až vám ze špenátu nezbude skoro nic. Přesuňte je do mísy a přidejte 2 na jemno nakrájené listy salátové bazalky (nebo 10 listů běžné). Přimíchejte 160g jemně strouhaného sýra, 250g ricotty i 2 žloutky, případně trošku dosolte a máte náplň hotovou. Mezi dvěma pláty dárkové fólie rozválejte vychlazené těsto na tloušťku asi 4 mm. Pomocí skleničky vykrájejte z těsta kolečka a vyložte jimi muffinovou formu. Prsty těsto přimáčkněte k formě, čímž vytvoříte tvar košíčku. Pokud chcete korpusy doplnit ozdobnými okraji, rozválejte ze zbytků těsta vždy dva válečky, zapleťte je do jednoduchého copu a ten přimáčkněte na okraj košíčku. Takto připravený plech uložte do mrazničky ztuhnout a zapněte si troubu na 200°C. Vychlazeným korpusům propíchejte dna vidličkou, každý košíček přikryjte kolečkem pečicího papíru tak, aby přikrýval i okraje košíčků a naplňte až po vrch fazolemi. Vložte do trouby asi na 10 minut, až okraje košíčků zpevní. Vyjměte fazole i kolečko z pečicího papíru a korpus ještě 8 minut pečte, aby zpevnilo i dno košíčků. Plech vyjměte z trouby (ale nevypínejte ji), naplňte špenátovou nádivkou, přikryjte celý plech alobalem a dejte péct na dalších 20 minut, až náplň zpevní. Nakonec na každý košíček nasypte pár píniových semínek a teď už nepřikryté nechte v troubě asi 7 minut krásně zezlátnout. Po vytažení z trouby nechte mírně vychladnout a opatrně vyjměte z formy. Podávejte ještě teplé jako předkrm, nebo vychladlé jako chuťovku k vínu.
Poznámka k receptu na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou": Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný foto postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/celozrnne-spenato...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 08.09.2013
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 200g čerstvého baby špenátu 160g sýra leerdameer 250g ricotty 2 žloutky 2 listy salátové bazalky 190g celozrnné mouky 25g vychlazeného másla 5 a ½ lžic ledové vody + hrst píniových semínek na ozdobu + 2 pláty průhledné dárkové fólie + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "celozrnné špenátové koláčky s ricottou",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|