RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou", recepty "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou", "Celozrnné, špenátové, koláčky, ricottou"


Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"

Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200g čerstvého baby špenátu 160g sýra leerdameer 250g ricotty 2 žloutky 2 listy salátové bazalky 190g celozrnné mouky 25g vychlazeného másla 5 a ½ lžic ledové vody + hrst píniových semínek na ozdobu + 2 pláty průhledné dárkové fólie + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky).


Zvětšit obrázek

Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"

Recept na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou":
Nejprve si připravte těsto. Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle promněte, až vznikne konzistence drobenky. Přidejte čtvrtlžičky soli i 5 a půl lžic ledově chladné vody a rychle vypracujte pružné nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a uložte do lednice alespoň na půl hodiny vychladit. Mezitím si můžete připravit náplň. Omyté listy špenátu zbavené tuhých řapíků (u baby špenátu je klidě ponechte) vložte do cedníku a přelijte vřelou vodou. Špenát tak okamžitě zavadne a několikanásobně zmenší svůj objem. Listy pořádně vyždímejte, až vám ze špenátu nezbude skoro nic. Přesuňte je do mísy a přidejte 2 na jemno nakrájené listy salátové bazalky (nebo 10 listů běžné). Přimíchejte 160g jemně strouhaného sýra, 250g ricotty i 2 žloutky, případně trošku dosolte a máte náplň hotovou. Mezi dvěma pláty dárkové fólie rozválejte vychlazené těsto na tloušťku asi 4 mm. Pomocí skleničky vykrájejte z těsta kolečka a vyložte jimi muffinovou formu. Prsty těsto přimáčkněte k formě, čímž vytvoříte tvar košíčku. Pokud chcete korpusy doplnit ozdobnými okraji, rozválejte ze zbytků těsta vždy dva válečky, zapleťte je do jednoduchého copu a ten přimáčkněte na okraj košíčku. Takto připravený plech uložte do mrazničky ztuhnout a zapněte si troubu na 200°C. Vychlazeným korpusům propíchejte dna vidličkou, každý košíček přikryjte kolečkem pečicího papíru tak, aby přikrýval i okraje košíčků a naplňte až po vrch fazolemi. Vložte do trouby asi na 10 minut, až okraje košíčků zpevní. Vyjměte fazole i kolečko z pečicího papíru a korpus ještě 8 minut pečte, aby zpevnilo i dno košíčků. Plech vyjměte z trouby (ale nevypínejte ji), naplňte špenátovou nádivkou, přikryjte celý plech alobalem a dejte péct na dalších 20 minut, až náplň zpevní. Nakonec na každý košíček nasypte pár píniových semínek a teď už nepřikryté nechte v troubě asi 7 minut krásně zezlátnout. Po vytažení z trouby nechte mírně vychladnout a opatrně vyjměte z formy. Podávejte ještě teplé jako předkrm, nebo vychladlé jako chuťovku k vínu.

Poznámka k receptu na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou":
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný foto postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/celozrnne-spenato...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 08.09.2013
  • Počet porcí: 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 200g čerstvého baby špenátu 160g sýra leerdameer 250g ricotty 2 žloutky 2 listy salátové bazalky 190g celozrnné mouky 25g vychlazeného másla 5 a ½ lžic ledové vody + hrst píniových semínek na ozdobu + 2 pláty průhledné dárkové fólie + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "celozrnné špenátové koláčky s ricottou", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Celozrnné špenátové koláčky s ricottou"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist