|
Recept na Celerová remuláda
Recept na Celerová remuláda je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Celerová remuláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 střední celer (bulva) šťáva z půlky citronu 3 lžíce majonézy 2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Celerová remuláda
Recept na Celerová remuláda: Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý. Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme. Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Celerová remuláda: Nikdy bych nevěřil, že mě něco takového tak moc zachutná, asi opravdu platí, že v jednoduchosti je krása a i chuť. Tato dobrota má původ ve Francii - tak tedy děkujeme Francie :))) Inspirace www.ireceptar.cz a mírně upraveno dle vlastních chutí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celerová remuláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.05.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 střední celer (bulva) šťáva z půlky citronu 3 lžíce majonézy 2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celerová remuláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celerová remuláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celerová remuláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|