Recept na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem
Recept na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 porce vyfiletovaného candáta Těstíčko = 2 vejce + 15dkg hladké mouky + 2dcl piva + sůl olej na smažení brambory Špenátový přeliv = špenát mražený nebo čerstvý spařený + 1 cibule + lžíce olivového oleje + 2 stroužky česneku + 300ml mléka + muškátový oříšek + 1 hrnek hovězího vývaru + 250ml smetany sladké.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem
Recept na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem: Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji z obou stran. Mezitím si dáme péct brambory = celé brambory vaříme 5 minut v osolené vodě. Poté vychladlé brambory nakrájíme na osminky a dáme na zapékací mísu péct do trouby, až budou mít zlatou barvu. Špenátový přeliv = Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme asi 300 ml mléka a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.
Poznámka k receptu na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem: Špenátového přelivu stačí z poloviční dávky...já jsem ho měla ještě na další den s bramborovým knedlíkem :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 21.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 porce vyfiletovaného candáta Těstíčko = 2 vejce + 15dkg hladké mouky + 2dcl piva + sůl olej na smažení brambory Špenátový přeliv = špenát mražený nebo čerstvý spařený + 1 cibule + lžíce olivového oleje + 2 stroužky česneku + 300ml mléka + muškátový oříšek + 1 hrnek hovězího vývaru + 250ml smetany sladké
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem
|
|