|
Recept na Bylinkové kuře na sušených rajčatech
Recept na Bylinkové kuře na sušených rajčatech je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Bylinkové kuře na sušených rajčatech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí čtvrtky (rozdělené v kloubu) 2 střední cibule (nakrájené na čtvrtky či třetinky) 6 - 7 stroužků česneku (oloupané, ale v celku) 8 - 10 sušených rajčat (rozkrojila jsem si je na půlky či třetinky, záleželo, jak byly velké, plus opatrně se solením, jsou docela dost slané) 1dcl vína (možno i trošku víc, zde i tak trochu funguje přímá úměra - více masa = více šťávy = více vína :D) 1/3 hrnku strouhaného parmezánu 2 menší snítky rozmarýnu 3 lžíce nakrájené pažitky 3 lžíce nakrájené petrželové natě 1 1/2 lžíce nakrájeného libečku sůl, pepř, sladká paprika, mleté chilli papričky, příp. koření "Pečené kuře".
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bylinkové kuře na sušených rajčatech
Recept na Bylinkové kuře na sušených rajčatech: Troubu si rozehřejeme na 200°C. Do pekáče dáme rajčata. Z vrchní části si můžeme maso velmi mírně osolit, opepřit a zaprášit sladkou paprikou, protože jej zprvu budeme péct kůží dolů, ale je fajn, když už do sebe začne nasakovat nějakou chuť. Naskládáme jej do pekáče a okořeníme si druhou stranu. Tentokráte ještě použijeme chilli, jen trošku Pečeného kuřete a zasypeme bylinkami (ale jen půlkou, zbytek musí zbýt pro pečení po obrácení masa =)). Z rozmarýnu si otrháme pár lístků, částí posypeme maso, část si dáme bokem a zbytek snítek dáme do pekáče. Okolo masa poházíme cibuli a stroužky česneku, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme asi 50 minut (aspoň jednou v průběhu tohoto času si maso polijeme výpekem), poté pekáč vytáhneme, maso obrátíme a můžeme ještě jednou trochu opepřit, zaprášit sladkou paprikou a nakonec provedeme stejný postup s chilli, kořením a zbytkem bylinek. Teď i nastává ideální čas pro víno. Přikryté pečeme 20 - 30 minut. Pak sundáme víko, přilijeme trochu vody, snížíme teplotu na 180 a dopékáme, dokud se neudělá kůrčička, občas ještě maso poléváme výpekem. Úplně nakonec mě napadla taková ujetá věc, posypat maso parmezánem a dát to ještě na chvilku zapéct.
Poznámka k receptu na Bylinkové kuře na sušených rajčatech: Byt krásně voněl, hlavně rozmarýn byl výrazný. Rajčata se vypekla do šťávy a ztratila na své slanosti, naopak cibule jejich chuť nasákla a chutnala výborně. A maso a bylinky většinou nikdy nezklamou ;). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/bylinkov...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bylinkové kuře na sušených rajčatech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 04.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí čtvrtky (rozdělené v kloubu) 2 střední cibule (nakrájené na čtvrtky či třetinky) 6 - 7 stroužků česneku (oloupané, ale v celku) 8 - 10 sušených rajčat (rozkrojila jsem si je na půlky či třetinky, záleželo, jak byly velké, plus opatrně se solením, jsou docela dost slané) 1dcl vína (možno i trošku víc, zde i tak trochu funguje přímá úměra - více masa = více šťávy = více vína :D) 1/3 hrnku strouhaného parmezánu 2 menší snítky rozmarýnu 3 lžíce nakrájené pažitky 3 lžíce nakrájené petrželové natě 1 1/2 lžíce nakrájeného libečku sůl, pepř, sladká paprika, mleté chilli papričky, příp. koření "Pečené kuře"
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bylinkové kuře na sušených rajčatech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bylinkové kuře na sušených rajčatech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bylinkové kuře na sušených rajčatech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|