|
Recept na Bůčková sekaná"Korbáčik"
Recept na Bůčková sekaná"Korbáčik" je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Bůčková sekaná"Korbáčik" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg mletého masa z bůčku 1 dl neslazeného Tatra mléka 5 kl Podravky 2 kl kremžské hořčice 4 pl nakrájené zelené nati lahůdkové cibule 6 ks sýra Korbáčik/2 balíčky po 30g 1 nadrobno nakrájená cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková sekaná"Korbáčik"
Recept na Bůčková sekaná"Korbáčik": Nejlépe večer si v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet alespoň hodinu. Odpočatou směs znovu promícháme, rozdělíme na 2části a z každé vytvoříme“šišku“, jako na klasickou sekanou. Do každé šišky navlhčenou rukou utvoříme hlubší žlábek, který vytřeme hořčicí. Pak vysypeme cibulovou natí a vtlačíme 3copánky sýra. Takto naplněné šišky uzavřeme, povrch navlhčenou rukou uhladíme a dáme do pekáčku na nakrájenou cibuli. Podlijeme 1dc horké vody, vložíme do předehřáté trouby a na plný výkon(mám plynovou)pečeme 15minut. Poté ubereme na polovinu a za občasného podlití horkou vodou a přeléváním výpekem pečeme 20-25minut do hezké zlaté barvy. Hotovou sekanou podáváme jako hlavní chod s tím, co máme rádi. Druhý den se hodí nakrájená na tenčí plátky jako vydatná snídaně, nebo večeře na výpekem namazaném čerstvém chlebu.
Poznámka k receptu na Bůčková sekaná"Korbáčik": Andri,Tome-díky Vám Tome-díky za príma nápad s kombinací bůček/pleckoManžílek má právě rád tuhle bůčkovou sekačku bez všech surovin,které se dávají do klasické sekané,takže mu ji peču celkem často,hlavně do práce na svačinu.S tím pleckem na půl to nebude taková cholesterolová pecka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková sekaná"Korbáčik", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 kg mletého masa z bůčku 1 dl neslazeného Tatra mléka 5 kl Podravky 2 kl kremžské hořčice 4 pl nakrájené zelené nati lahůdkové cibule 6 ks sýra Korbáčik/2 balíčky po 30g 1 nadrobno nakrájená cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková sekaná"korbáčik",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková sekaná"Korbáčik" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková sekaná"Korbáčik"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|