RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bublanina pro začátečníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bublanina pro začátečníky, recepty Bublanina pro začátečníky, Bublanina, začátečníky


Recept na Bublanina pro začátečníky

Recept na Bublanina pro začátečníky je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Bublanina pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody špetka soli 160 - 170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky mocca lžičku nastrouhané citronové kůry ( jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou ), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být.

Bublanina pro začátečníky
Zvětšit obrázek

Recept na Bublanina pro začátečníky

Recept na Bublanina pro začátečníky:
Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru. Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme tři - čtyři lžíce mouky. Nakonec zašleháme zbylou mouku. Do pekáče si namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení. Papír ještě můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou. Těsto vylejeme na plech s papírem, pohážeme třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku na 15 minut na 210°C zvrchu i zespodu. Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180°C a dopékáme ještě 20 až 25 minut . Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Bublanina pro začátečníky:
Bublanina je pro okamžitou konzumaci! Proto je recept jenom na 4 vejce. Pro bublaninu jahodovou do sněhu zašlehat 1 vanilkový cukr, v žádném případě citronovou kůru. Plech 35 x 25 je ten největší z té sady tří plechu, co jsou běžně dostat ke koupi. Velmi mě potěší, když nějaká začínající kuchařka přidá foto. A ještě víc, když jim bude tato bublanina chutnat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bublanina pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 05.08.2012
  • Počet porcí: plech 35x25 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 400 g nevypeckovaných třešní 4 vejce 4 lžíce studené vody špetka soli 160 - 170 g moučkového cukru 120 g polohrubé mouky mocca lžičku nastrouhané citronové kůry ( jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou ), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bublanina pro začátečníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bublanina pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bublanina pro začátečníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist