RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Briouate

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Briouate, recepty Briouate, Briouate


Recept na Briouate

Recept na Briouate je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Briouate budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
10 kusov brikov (tenké priesvitné placky, možno by sa dali nahradiť ryžovým papierom), 200 g šunky, 50 g pancetty, 2 veľké uvarené zemiaky, 200 g reďkoviek, 1 cibuľa, 1-2 vajcia, 1 pl oleja, harissa, soľ.

Briouate
Zvětšit obrázek

Recept na Briouate

Recept na Briouate:
Briky prekrojíme (ja som ich prestrihla) napoly, potrieme rozšľahaným vajíčkom, oblé okraje trochu zahneme a polovice placiek preložíme tak, aby vznikli dva pásy. Na koniec pruhu dáme asi 1 lyžicu plnky a cez ňu prehneme špic cesta k protiľahlej strane pruhu tak, aby vznikol trojuholník. Trojuholník potom prehneme do opačnej strany a takto pokračujeme, kým sa plnka nedostane ku koncu pruhu. Špic briku zahneme dovnútra. Briouate sa buď vyprážajú v oleji alebo sa potrú rozšľahaným vajcom, poukladajú na plech s papierom na pečenie a dajú sa piecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 180°C . Briouate sa robí naslano aj nasladko (typický a skvelý dezert je s neošúpanými mletými mandľami, škoricou, fleur d'oranger a medom), s mäsom aj bez mäsa. Moja plnka je z toho, čo som mala práve doma. Na oleji som orestovala nadrobno pokrájanú cibuľu, pancettu, šunku a reďkovky, pridala som popučené zemiaky,soľ a 1 čl harissy a všetko spolu podusila. Briouate si každý môže naplniť, čím chce.

Poznámka k receptu na Briouate:
Briouate sú marockého pôvodu, ale vo Francúzsku sa udomácnili už dávno.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briouate, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: amalia
  • Datum vložení: 01.06.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 10 kusov brikov (tenké priesvitné placky, možno by sa dali nahradiť ryžovým papierom), 200 g šunky, 50 g pancetty, 2 veľké uvarené zemiaky, 200 g reďkoviek, 1 cibuľa, 1-2 vajcia, 1 pl oleja, harissa, soľ
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briouate, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briouate - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briouate

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist