|
Recept na Briouate
Recept na Briouate je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Briouate budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 kusov brikov (tenké priesvitné placky, možno by sa dali nahradiť ryžovým papierom), 200 g šunky, 50 g pancetty, 2 veľké uvarené zemiaky, 200 g reďkoviek, 1 cibuľa, 1-2 vajcia, 1 pl oleja, harissa, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Briouate
Recept na Briouate: Briky prekrojíme (ja som ich prestrihla) napoly, potrieme rozšľahaným vajíčkom, oblé okraje trochu zahneme a polovice placiek preložíme tak, aby vznikli dva pásy. Na koniec pruhu dáme asi 1 lyžicu plnky a cez ňu prehneme špic cesta k protiľahlej strane pruhu tak, aby vznikol trojuholník. Trojuholník potom prehneme do opačnej strany a takto pokračujeme, kým sa plnka nedostane ku koncu pruhu. Špic briku zahneme dovnútra. Briouate sa buď vyprážajú v oleji alebo sa potrú rozšľahaným vajcom, poukladajú na plech s papierom na pečenie a dajú sa piecť na 15-20 minút do rúry predhriatej na 180°C . Briouate sa robí naslano aj nasladko (typický a skvelý dezert je s neošúpanými mletými mandľami, škoricou, fleur d'oranger a medom), s mäsom aj bez mäsa. Moja plnka je z toho, čo som mala práve doma. Na oleji som orestovala nadrobno pokrájanú cibuľu, pancettu, šunku a reďkovky, pridala som popučené zemiaky,soľ a 1 čl harissy a všetko spolu podusila. Briouate si každý môže naplniť, čím chce.
Poznámka k receptu na Briouate: Briouate sú marockého pôvodu, ale vo Francúzsku sa udomácnili už dávno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briouate, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 01.06.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 10 kusov brikov (tenké priesvitné placky, možno by sa dali nahradiť ryžovým papierom), 200 g šunky, 50 g pancetty, 2 veľké uvarené zemiaky, 200 g reďkoviek, 1 cibuľa, 1-2 vajcia, 1 pl oleja, harissa, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briouate,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briouate - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briouate
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|