|
Recept na Bramborové bylinkové knedlíky
Recept na Bramborové bylinkové knedlíky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bramborové bylinkové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 kg uvařených brambor, 2-3 špetky soli, 100 g hrubé pšeničné krupice, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 2 hrsti nasekaných bylin (směs petrželky, libečku, oregana a pažitky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové bylinkové knedlíky
Recept na Bramborové bylinkové knedlíky: Oloupané brambory studené nastrouháme nebo horké prolisujeme a necháme vychladnout. Pak si dáme vařit vodu a do brambor vyklepneme vejce, zasypeme krupicí a moukou, přidáme bylinky a osolíme. Rychle a lehce zpracujeme těsto. Těsto se solí by nemělo dlouho stát, protože řídne. Utvoříme knedlíky podle zvyklosti (já dělám šišky), obalíme v mouce a pouštíme je po jednom do vařící vody. Snažíme se, aby voda zase co nejdříve začala vařit, pak je opatrně odlepíme ode dna a vaříme (knedlíky musí mít dost místa a musí plavat) asi 15-17 minut podle velikosti. Jeden vylovíme, rozkrojíme a pokud není uprostřed nedovařený, vylovíme i ty ostatní. Nakrájíme na plátky a podáváme k pečenému masu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové bylinkové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 01.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 3/4 kg uvařených brambor, 2-3 špetky soli, 100 g hrubé pšeničné krupice, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 2 hrsti nasekaných bylin (směs petrželky, libečku, oregana a pažitky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové bylinkové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové bylinkové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové bylinkové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|