RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem, recepty Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem, Brabantský, vepřový, kotlet, listovým, špenátem


Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí 400 g listového špenátu 50 ml koňaku 2 stroužky česneku 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 200 ml smetany 2 žloutky 100 + 50 g tvrdého sýra sůl pepř špetka muškátového oříšku olej 6 nových brambor střední velikosti.

Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem
Zvětšit obrázek

Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet. Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr (100 g). Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut. Na závěr všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omáčku dáme stranou a ve slané vodě zblanšírujeme listy špenátu. V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. I s výpekem přendáme do pekáčku (nejlepší je použít pánev, kterou můžeme vložit i do trouby, v tom případě nemusíme maso přendávat), poklademe špenátovými listy a každou porci přelijeme hustou omáčkou mornay. Můžeme trochu podlít vývarem, nebo přidat hoblinky másla. Okolo masa rozložíme kousky syrových brambor - neoloupaných, ale dobře umytých - a vše vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme 25-30 minut, dokud nezměknou brambory (otestujeme špízovou jehlou). Pět minut před koncem pečení posypeme porce masa zbylým strouhaným sýrem.

Poznámka k receptu na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem:
Původní recept z belgické kuchyně obsahuje růžičkovou kapustu namísto špenátu, ale tentokrát jsem ji neměla k dispozici. Se špenátem byl pokrm neméně chutný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 10.05.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 vepřové kotlety s kostí 400 g listového špenátu 50 ml koňaku 2 stroužky česneku 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 200 ml smetany 2 žloutky 100 + 50 g tvrdého sýra sůl pepř špetka muškátového oříšku olej 6 nových brambor střední velikosti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist