|
Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem
Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí 400 g listového špenátu 50 ml koňaku 2 stroužky česneku 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 200 ml smetany 2 žloutky 100 + 50 g tvrdého sýra sůl pepř špetka muškátového oříšku olej 6 nových brambor střední velikosti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem
Recept na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet. Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr (100 g). Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut. Na závěr všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omáčku dáme stranou a ve slané vodě zblanšírujeme listy špenátu. V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. I s výpekem přendáme do pekáčku (nejlepší je použít pánev, kterou můžeme vložit i do trouby, v tom případě nemusíme maso přendávat), poklademe špenátovými listy a každou porci přelijeme hustou omáčkou mornay. Můžeme trochu podlít vývarem, nebo přidat hoblinky másla. Okolo masa rozložíme kousky syrových brambor - neoloupaných, ale dobře umytých - a vše vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme 25-30 minut, dokud nezměknou brambory (otestujeme špízovou jehlou). Pět minut před koncem pečení posypeme porce masa zbylým strouhaným sýrem.
Poznámka k receptu na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem: Původní recept z belgické kuchyně obsahuje růžičkovou kapustu namísto špenátu, ale tentokrát jsem ji neměla k dispozici. Se špenátem byl pokrm neméně chutný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřové kotlety s kostí 400 g listového špenátu 50 ml koňaku 2 stroužky česneku 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 200 ml smetany 2 žloutky 100 + 50 g tvrdého sýra sůl pepř špetka muškátového oříšku olej 6 nových brambor střední velikosti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|