|
Recept na Boršč po "rusnacky"
Recept na Boršč po "rusnacky" je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Boršč po "rusnacky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g hovädzieho močingu ( klížka ), 500 g bravčového pliecka, 1-2 čabajky (Ďulajka, Gombasecká...), 2 veľké cibule, 1 veľká cvikla ( červená řepa ), 3 mrkvy, 1 petržlen, 1 malý kaleráb, 1 malý zeler, 2 zelené papriky, 500-600 g čerstvej červenej hlávkovej kapusty (zelí), 200 g kyslej kapusty, 1 čerstvá čili paprika, hustá smotana, rastlinný olej, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Boršč po "rusnacky"
Recept na Boršč po "rusnacky": Mäso pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci speníme na oleji pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu pokrájanú na malé kocky - najprv mrkvu, ktorú krátko orestujeme s cibuľou, potom ostatnú koreňovú zeleninu a papriku. Osolíme, podlejeme malým množstvom vody a dusíme 10-15 minút. Potom pridáme mäso a klobásy.Podlejeme vodou, aby bolo mäso so zeleninou tesne prikryté. Červenú kapustu pokrájame na malé kocky, pokrájame aj kyslú kapustu, ktorá by mala byť čo najkyslejšia: chuť boršču závisí aj od nej. Obidva druhy kapusty pridáme do hrnca, keď je mäso už takmer celkom uvarené. Premiešame, ak treba, dolejeme vodu a varíme, kým nie je hotová červená kapusta. Potom vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca. Boršč dochutíme, ak treba - soľou, octom. Podávame s domácim chlebom a hustou smotanou. Boršč má byť hustý, aby v ňom "lyžica stála"...
Poznámka k receptu na Boršč po "rusnacky": tedy máme hotovo a musím říct SUUUUPRRRRRR.DÍKY AUTORCE!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč po "rusnacky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 03.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 700 g hovädzieho močingu ( klížka ), 500 g bravčového pliecka, 1-2 čabajky (Ďulajka, Gombasecká...), 2 veľké cibule, 1 veľká cvikla ( červená řepa ), 3 mrkvy, 1 petržlen, 1 malý kaleráb, 1 malý zeler, 2 zelené papriky, 500-600 g čerstvej červenej hlávkovej kapusty (zelí), 200 g kyslej kapusty, 1 čerstvá čili paprika, hustá smotana, rastlinný olej, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč po "rusnacky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč po "rusnacky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč po "rusnacky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|