|
Recept na Boloňské ragú
Recept na Boloňské ragú je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Boloňské ragú budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 lžic olivového oleje (nejlépe panenský) 150g panchetty nebo jiné sušené slaniny 2 střední cibule, nakrájené na drobno 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno 100g mrkve, nakrájené na drobno 100g řapíkatého celeru, nakrájeného na drobno 225g drůbežích jater, odblaněných 700g libového mletého hovězího masa 200g mletého vepřového masa 375ml červeného vína 2x400g plechovka loupaných krájených rajčat 400g rajčatového protlaku (nejlépe koncentrovaného, viz. poznámka) sůl a mletý pepř několik listů bazalky (cca 15 listů) 100ml smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Boloňské ragú
Recept na Boloňské ragú: 1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po cca 4 minutách přidejte cibuli a česnek a opékejte asi další 2 minuty dosklovata. 2. Přidejte celer a mrkev a míchejte ještě asi 2 minuty. Přidejte zbylý olej, játra a po minutě obě mletá masa. Během míchání drťte vařečkou hrudky masa. Opékejte 5 minut tak, aby maso zhnědlo. Zalijte vínem a přiveďte k varu. 3. Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Vmíchejte polovinu listů bazalky a hrnec bez poklice dejte asi na 4 hodiny do trouby. (Nemusíte si toho celou dobu vůbec všimnout :) ) Po 4 hodinách omáčku přesuňte zpátky na sporák, přidejte smetanu, přiveďte k varu a případně dosolte. 4. Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku a máte hotovo :)
Poznámka k receptu na Boloňské ragú: Obtížnost: velmi snadné :) Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak. Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boloňské ragú, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: luciesladkova
- Datum vložení: 08.11.2014
- Počet porcí: cca 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 6 lžic olivového oleje (nejlépe panenský) 150g panchetty nebo jiné sušené slaniny 2 střední cibule, nakrájené na drobno 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno 100g mrkve, nakrájené na drobno 100g řapíkatého celeru, nakrájeného na drobno 225g drůbežích jater, odblaněných 700g libového mletého hovězího masa 200g mletého vepřového masa 375ml červeného vína 2x400g plechovka loupaných krájených rajčat 400g rajčatového protlaku (nejlépe koncentrovaného, viz. poznámka) sůl a mletý pepř několik listů bazalky (cca 15 listů) 100ml smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boloňské ragú,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boloňské ragú - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boloňské ragú
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|