|
Recept na Bobaľky
Recept na Bobaľky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Bobaľky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Klasicky pripravené pevnejšie kysnuté cesto, 1/8 masla, 250 g mletého maku, práš. cukor, mlieko podľa potreby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bobaľky
Recept na Bobaľky: Pripravíme klasické kysnuté cesto, necháme vykysnúť. Potom z neho šúľame tenké valčeky (asi 1 cm), narežeme ich na 1 cm kúsky a reznou stranou ukladáme na vymastený plech. Upečieme. Vychladnuté dáme do veľkej sklenenej fľaše alebo pláteného vrecúška a odložíme na chladné miesto. Asi 3 hod pred večerou sparíme v horúcej vode, ocedíme. Vsypeme ich do veľkej misy a tú postavíme na hrniec s vodou, ktorý dáme na slabý plameň. Prelejeme roztopeným maslom a horúcim mliekom. Vsypeme mletý mak a osladíme. Mlieko lejeme opatrne, postupne, a len toľko, aby ho bobaľky vsiakli. Zakryjeme a necháme nad parou „dochádzať“. Občas premiešame a prelejeme horúcim mliekom len podľa potreby. Bobaľky musia byť mäkké, ale nesmú byť rozmočené.
Poznámka k receptu na Bobaľky: Bobaľky sú typické vianočné jedlo, podávajú sa pri štedrovečernej tabuli.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bobaľky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 07.01.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Klasicky pripravené pevnejšie kysnuté cesto, 1/8 masla, 250 g mletého maku, práš. cukor, mlieko podľa potreby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bobaľky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bobaľky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bobaľky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|