|
Recept na Bezlepkový pařížský dort s malinami
Recept na Bezlepkový pařížský dort s malinami je zařazen v kategorii dietní recepty - bezlepkové.
K přípravě Bezlepkový pařížský dort s malinami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
90g cukru moučky 45g rozpuštěného másla 3 vejce 75g polohrubé mouky (míchám Unimix a rýžovou krupičku) (75g nastrouhané čokolády) pikantní marmeláda (malinová) maliny (mražené) krémová náplň čokoládová Dr. Oetker (vyšlehat dle návodu) nebo pařížská šlehačka vyšlehaná s trochou ztužovače (doporučuju želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bezlepkový pařížský dort s malinami
Recept na Bezlepkový pařížský dort s malinami: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, případně nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme do dortové formy do trouby (cca 200° elektrická trouba)a upečeme. Jestli je hotové zkoušíme špejlí. S horkým upečeným korpusem manipulujeme opatrně, BL těsto rádo "padá", raději ho necháme v pootevřené troubě dojít a vychladnout. Po vychladnutí odděláme kraje dortovky, korpus rozkrojíme na dva pláty, každý potřeme marmeládou, spodní poklademe malinami (osvědčily se mi mražené, udrží vysokou vrstvu krému než stačí ztuhnout) a pomažeme vyšlehaným krémem. Přiklopíme druhým plátem, připevníme zpátky kraje formy a celý dort "zapatláme" krémem až po vrch formy. Vychladíme nejlépe přes noc. Chutná báječně, ale chuť finálního dortu dost ovlivní použitá mouka, s Jizerkou má zvláštní pachuť. Nelekejte se dlouhého postupu, je to jednoduché a výsledek rozhodně stojí za to! ;)
Poznámka k receptu na Bezlepkový pařížský dort s malinami: osvědčial se malá dortová forma o průměru cca 18cm
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bezlepkový pařížský dort s malinami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bernadette
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Bezlepkové
- Suroviny: 90g cukru moučky 45g rozpuštěného másla 3 vejce 75g polohrubé mouky (míchám Unimix a rýžovou krupičku) (75g nastrouhané čokolády) pikantní marmeláda (malinová) maliny (mražené) krémová náplň čokoládová Dr. Oetker (vyšlehat dle návodu) nebo pařížská šlehačka vyšlehaná s trochou ztužovače (doporučuju želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bezlepkový pařížský dort s malinami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bezlepkový pařížský dort s malinami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bezlepkový pařížský dort s malinami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|