|
Recept na Bavorské červené zelí od Lemarti
Recept na Bavorské červené zelí od Lemarti je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bavorské červené zelí od Lemarti budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hlávka červeného zelí 1 větší cibule 3 jablka,trochu kyselejší 60g sádla 1 bobkový list 1 hřebíček sůl 2 lžice octa 125ml vody 1 lžice hladké mouky 2 lžice vody cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bavorské červené zelí od Lemarti
Recept na Bavorské červené zelí od Lemarti: Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a do světle hněda orestujeme. Přidáme zelí, trošku orestujeme tak 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 1/8 litru vody a necháme dusit doměkka. Lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody zahustíme zelí. Ochutíme solí, cukrem a octem.
Poznámka k receptu na Bavorské červené zelí od Lemarti: Místo vody můžeme dát červené nebo bílé víno. Chutná to mnohem líp, ale už to není pro děti:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bavorské červené zelí od Lemarti, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lemarti (Lenka)
- Datum vložení: 06.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1kg hlávka červeného zelí 1 větší cibule 3 jablka,trochu kyselejší 60g sádla 1 bobkový list 1 hřebíček sůl 2 lžice octa 125ml vody 1 lžice hladké mouky 2 lžice vody cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bavorské červené zelí od lemarti,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bavorské červené zelí od Lemarti - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bavorské červené zelí od Lemarti
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|