|
Recept na Aloo Paratha
Recept na Aloo Paratha je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Aloo Paratha budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cesto: 1 a 1/2 hrnceka muky (hrncek = 250ml) sol 2 lyzice ghee (alebo rozpusteneho masla) vlazna voda podla potreby napln: 3 stredne velke zemiaky uvarene v supke sol 1/4 lyzicky kurkumy 1/4 lyzicky Amchoor (suseneho manga); alebo nahradit stavou z citrona 1/3 lyzicky Garam masala koriandrova vnat; nasekana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Aloo Paratha
Recept na Aloo Paratha: Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime osupane zemiaky, ktore sme vopred uvarili v supke a nechali dobre vychladnut. Pridame sol, kurkumu, Amchoor, Garam masala a nasekanu koriandrovu vnat a vsetko spolu dobre zmiesame. Cesto aj zemiakovu zmes si rozdelime na rovnaky pocet casti. Teda k 5tim gulockam cesta 5 gulocok zmesy. Gulocky zo zmesy musia byt o nieco mensie ako tie z cesta. Postupne zoberieme vzdy jednu gulocku z cesta a rozvalkame ju na asi 1/2cm hrubu placku. Do stredu ulozime gulocku zo zemiakov. Zemiakovu zmes do cesta zabalime a vytvarujeme buchticku. Buchticku valcekom rozvalkame opatrne na 1/2cm hrubu placku (nepouzivame uz muku na valkanie). Nesmieme valkat rychlo a prilis tlacit na placku. Radsej dlhsie a zlahka, aby sa nam cesto neprasklo a plnka neskoncila na stole :) Panvicu poriadne rozhorucime. Ked je dost horuca, ohen stiahneme na strednu silu a placku opecieme nasucho z oboch stran do hneda. Hotovu placku potrieme maslom a ulozime do utierky, aby neoschla a zostala makka. Su to vyborne ranajky, desiata ci olovrant pre deti. Tip: Placky sa daju aj zmrazit a to tak, ze po vyvalkani placky na nu polozime plastovy kuchynsky obal, polozime dalsiu placku a takto pokracujeme, kym ulozime vsetky na seba; oddelene tym plastovym obalom. Vsetky zbalime do alobalu a dame zmrazit. Mali by takto vydrzat az 2 mesiace v mraznicke. Ak ich chceme upiect; rozpalime panvicu a zmrazenu placku na strednom ohni opecieme. Placky pred opekanim nerozmrazujeme, idu na panvicu zmrznute.
Poznámka k receptu na Aloo Paratha: http://ssalonis.blogspot.com/2010/08/aloo-paratha....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aloo Paratha, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: michsamant
- Datum vložení: 25.10.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: cesto: 1 a 1/2 hrnceka muky (hrncek = 250ml) sol 2 lyzice ghee (alebo rozpusteneho masla) vlazna voda podla potreby napln: 3 stredne velke zemiaky uvarene v supke sol 1/4 lyzicky kurkumy 1/4 lyzicky Amchoor (suseneho manga); alebo nahradit stavou z citrona 1/3 lyzicky Garam masala koriandrova vnat; nasekana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aloo paratha,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aloo Paratha - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aloo Paratha
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|