|
Recept na Peciválky
Recept na Peciválky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Peciválky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml mléka 1/2 kostky droždí 500g hladké mouky 5 vařených nastrouhaných brambor 1 vejce špetka soli mletý mák a moučkový cukr na posypání, povidla a máslo na přelití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Peciválky
Recept na Peciválky: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Kvásek přelijeme do mísy, kde máme připravenou mouku, nastrouhané brambory, špetku soli a vejce. Z těchto surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté na teplém místě 30-45 minut vykynout. Z vykynutého těsta si vždy kousek lžící utrhneme a tvarujeme menší kuličky.Tyto kuličky skládáme na plech vymaštěný sádlem (ale můžeme použít i pečicí papír). Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout. Pak pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů dozlatova. Mezitím co se peciválky pečou, si do hrnce dáme vařit vodu(voda by neměla bublat ale musí být horká). Jakmile jsou peciválky upečené, "nahážeme" je do hrnce ve kterém máme horkou vodu,na pár vteřin je necháme spařit a vytáhneme. Peciválky dáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme teplými povidly(já si povidla vždy lehce zahřeju v kastrůlku a pro zpestření do nich přidám trošičku rumu). Vše přelijeme rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Peciválky: Jeden recept na peciválky jsem tady našla, ale je o malinko jiný než tento. Recept na peciválky jsem dostala od babičky mého přítele ale stále jsem nemohla pochopit, jak mám tyhle bochánky spařit ve vodě...Bylo mi řečeno,že je to jednoduché-uvaříš si v hrnci vodu aby byla horká a pak do ní peciválky naházíš a po chvilce vytáhneš.Tak jsem to zkusila a výsledek?Jsem na téhle sladké dobrotě závislá!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Peciválky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: verunka.jaskova
- Datum vložení: 02.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 250 ml mléka 1/2 kostky droždí 500g hladké mouky 5 vařených nastrouhaných brambor 1 vejce špetka soli mletý mák a moučkový cukr na posypání, povidla a máslo na přelití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na peciválky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Peciválky
Vložit příspěvek pro Peciválky
Předmět: Výborné Domácí peciválky | Datum: 26.12.2018 15:27:42 | Autor: Eva | Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Peciválky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|