|
Recept na Pampeliškový domácí med
Recept na Pampeliškový domácí med je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Pampeliškový domácí med budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250-300ks pampeliškových květů 1kg krystalového cukru 1l vlažné vody 3 polévkové lžíce citrónové šťávy/citronka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pampeliškový domácí med
Recept na Pampeliškový domácí med: 250-300 ks pampeliškových květů si šetrně omyjeme, abychom nesmyli pyl, ale pouze povrchové nečistoty. Odměříme si 1 l vlažné vody a pampelišky necháme louhovat 24hod ( v průběhu louhování můžeme květy holou rukou jednou - dvakrát promíchat a zmáčknout, tak aby nám pustili co nejvíc vitamínů:) ) Po uplynutí doby scedíme výluh přes sítko a květy pořádně do sucha vymačkáme. Nálev vložíme do hrnce, přidáme 1 kg cukru a 3 polévkové lžíce citrónové šťávy nebo citronky. Vaříme 70-80 min. Po té med odstavíme, chvíli počkáme a naléváme do připravených skleniček.
Poznámka k receptu na Pampeliškový domácí med: Pokud máte výluh světlý, měl by být med po uvaření také světlý, pokud tmavší, tak zase tmavší med. Ve spoustě receptů je zmiňováno vařit, až se med začne táhnout. Podle mých zkušeností je nejlepší vařit med max 70-80 min. Med je po uvaření řídší, ale po ochlazení ve sklenicích pomalinku tuhne. Zachová si tak silné pampelišové aroma a chuť. Proto hodně lidí, kteří med vaří poprvé, se mylně domnívá, že se med musí vařit do táhnutí. Potom jim zhoustne tak, že chutná po karamelu nebo zcukernatí ve sklenicích. A to je špatně:) Tip : Vyluhované pampelišky nemusíme vyhazovat, ale můžeme je zase vyházet do trávy, ať nám vyrostou i příští rok:)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pampeliškový domácí med, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cookies
- Datum vložení: 30.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 250-300ks pampeliškových květů 1kg krystalového cukru 1l vlažné vody 3 polévkové lžíce citrónové šťávy/citronka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pampeliškový domácí med,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pampeliškový domácí med - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pampeliškový domácí med
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|