|
Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky"
Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky" je zařazen v kategorii cukroví - nepečené.
K přípravě "Nugátovo-marcipánové pralinky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g marcipánu 150g oříškového nugátu (viz tipy a triky) 2 lžíce ořechového likéru nussino (viz tipy a triky) 180g 70% čokolády lžíce a ½ vloček kakaového másla (viz tipy a triky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky"
Recept na "Nugátovo-marcipánové pralinky": Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a vložte do ní všechen nugát i marcipán natrhaný na menší kousky. Po chvilce se vám nugát rozpustí a i marcipán teplem změkne, takže vše jednoduše vymícháte obyčejnou lžičkou nebo vařečkou do jednolité směsi. Jakmile mísu sundáte z vodní lázně, přilijte do „těsta“ ještě 2 lžíce ořechového likéru, který výsledek vystřelí do nebeských výšin chuťové extáze. Směs přesuňte na podložku vyloženou potravinovou fólií a přes druhý plát fólie ji rozválejte do obdélníku o výšce minimálně 0,5 centimetru. Takto uložte do lednice ztuhnout tak na 40 minut (nebo do mrazničky na třetinovou dobu). Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte plát na přibližně stejné obdélníčky, přesuňte je na nepřilnavou podložku (třeba plastovou krabičku, nebo cokoli vystlaného potravinovou fólií) a vložte tak na 20 minut do mrazničky. Mezitím si ve stejné vodní lázni (na velmi mírném plameni) rozpusťte 2/3 čokolády s 1 a ½ lžičkou kakaového másla. Jakmile se směs rozpustí, odstavte ji z ohně a přidejte zbylou třetinu čokolády. Míchejte tak dlouho, až se dokonale rozpustí a poleva zchladne přibližně na teplotu lidského těla (sáhnete do ní a nebude vás pálit). Pralinky vyndané z mrazničky polijte čokoládou, případně ozdobte podle vlastní fantazie. Nemusíte nechávat ztuhnout, protože poleva na studených pralinkách tuhne prakticky okamžitě. Podávejte v papírových košíčcích.
Poznámka k receptu na "Nugátovo-marcipánové pralinky": Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na:http://www.foodstyle.cz/products/nugatovo-marcipan...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Nugátovo-marcipánové pralinky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 11.07.2013
- Počet porcí: 45
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Nepečené
- Suroviny: 200g marcipánu 150g oříškového nugátu (viz tipy a triky) 2 lžíce ořechového likéru nussino (viz tipy a triky) 180g 70% čokolády lžíce a ½ vloček kakaového másla (viz tipy a triky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "nugátovo-marcipánové pralinky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Nugátovo-marcipánové pralinky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Nugátovo-marcipánové pralinky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|