|
Recept na Nakládané citrony
Recept na Nakládané citrony je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Nakládané citrony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
citrony, nejlépe chem. neošetřené nebo řádně vydrhnuté v horké vodě(libovolné množství, ale raději si hned udělejte víc :-)) cukr krupice - na každý citron 1 vrchovatá PL strouhaný čerstvý zázvor - podle chuti, já jsem dala na 1 citron cca 1 lžičku hřebíček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nakládané citrony
Recept na Nakládané citrony: Z citronů ostrouháme kůru. Můžeme ji také tence oloupat škrabkou na zeleninu a později ji kandovat. Ze všech citronů následně odstraníme veškerou bílou část, ktzerá se nachází pod kůrou - já jsem ji celkem snadno oloupala špičkou nožíku. Poté citrusy nakrájíme ostrým nožem na kolečka asi půl centimetru silná. Přendáme do mísy, zasypeme cukrem, přidáme zázvor ( dělala jsem dvě varianty: se zázvorem a bez, ta první je lepší!:-) )a promícháme -opatrně, abychom citronová kolečka nerozbili.Přendáme do zavařovacích skleniček,přidáme hřebíček, zavíčkujeme a šup do lednice. Necháme v chladu a pokud možno v klidu rozležet. Ale věřte, že déle jak do druhého dne nevydržíte a ochutnáte.... a zase ochutnáte.. a ...:-)). Používáme vždy 1-2 kolečka do čaje nebo jen zalijeme horkou vodou a horké popíjíme. Nakládanými citrony ale můžeme zdobit i moučníky, dokážu si s nimi živě představit třeba tvarohový koláč nebo pohár...mňam! Nebo třeba mufinky- v poznámce :-)
Poznámka k receptu na Nakládané citrony: 1.Mufinky:http://www.toprecepty.cz/recept/30775-vlacne-a-von... 2.Při nakládání citronu jsem se inspirovala receptem v časopise Zahrádkář, jen jsem ho malinko "inovovala"- zázvor jsem přidala hned při nakládání :-) 3.Ostrouhanou kůru jsem dala v uzavřené plastové krabičce do mrazáku, počítám, že ji budu mít takto vždy připravenou k rychlému použití do moučníků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládané citrony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ..
- Datum vložení: 25.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: citrony, nejlépe chem. neošetřené nebo řádně vydrhnuté v horké vodě(libovolné množství, ale raději si hned udělejte víc :-)) cukr krupice - na každý citron 1 vrchovatá PL strouhaný čerstvý zázvor - podle chuti, já jsem dala na 1 citron cca 1 lžičku hřebíček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládané citrony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládané citrony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládané citrony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|