Recept na Mramorovaný hruškový
Recept na Mramorovaný hruškový je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Mramorovaný hruškový budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hladké mouky 250g másla či hery 250g pískového cukru 1bal.vanilkového cukru 4 vejce 6lžic mléka 1bal.prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 750g menších hrušek 4lžíce krystalového cukru 3lžíce meruňkové marmelády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mramorovaný hruškový
Recept na Mramorovaný hruškový: Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Polovinu ho vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, do druhé poloviny vmícháme zbylé mléko a kakao. Tmavé těsto naneseme na světlé a vidličkou spirálovitě promícháme. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jadřince a na oblé straně několikrát podélně nařízneme. Hruškami poklademe těsto a posypeme polovinou krystalového cukru. Pečeme v předehřáté troubě (175°C) asi 55 minut. Hotový dort potřeme marmeládou a posypeme zbylým krystalovým cukrem.
Poznámka k receptu na Mramorovaný hruškový: Dělala jsem z poloviční dávky. Místo krystalového jsem sypala skořicovým cukrem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorovaný hruškový, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lendiiik (Lenka Horáčková)
- Datum vložení: 15.10.2009
- Počet porcí: 10 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 500g hladké mouky 250g másla či hery 250g pískového cukru 1bal.vanilkového cukru 4 vejce 6lžic mléka 1bal.prášku do pečiva 2 lžíce kakaa 750g menších hrušek 4lžíce krystalového cukru 3lžíce meruňkové marmelády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorovaný hruškový,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorovaný hruškový - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorovaný hruškový
|
|