|
Recept na Moravský rožeň
Recept na Moravský rožeň je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Moravský rožeň budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g vepřové kýty, 300g vepřových jater, 200g anglické, nebo jiné podobné slaniny nakrájené natenko, 1 dcl oleje, šťáva z půlky citrónu, 2 cibule, 100g žampionů, mletá paprika, dionská, nebo jiná pikantní hořčice, mletý pepř a sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravský rožeň
Recept na Moravský rožeň: Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc. Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny. Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu. Ještě malinko osolíme,opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji. I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut. Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.
Poznámka k receptu na Moravský rožeň: Zdroj-Dobromila- Domácí vepřové speciality
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravský rožeň, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: 2-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600g vepřové kýty, 300g vepřových jater, 200g anglické, nebo jiné podobné slaniny nakrájené natenko, 1 dcl oleje, šťáva z půlky citrónu, 2 cibule, 100g žampionů, mletá paprika, dionská, nebo jiná pikantní hořčice, mletý pepř a sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravský rožeň,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravský rožeň - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravský rožeň
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|