|
Recept na Moravské"Majolkové®" slané bochánky
Recept na Moravské"Majolkové®" slané bochánky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Moravské"Majolkové®" slané bochánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hrnek=200 ml -------------- Na těsto 1/2 hrnku kefíru 3/4 hrnku neochucené Majolky® 2 KL soli 1 KL cukru krupičky 2 hrnky hladké mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého máku 1/2 kostky droždí Na náplň já jsem použila necelé 1/2 kg ze střívka vymačkané vinné klobásy Na potření 1 celé vajíčko rozmíchané s 1 PL oleje Na ozdodu 10 dkg na hrubém struhadle nastrouhaného eidamu celý mák,hrubozrou sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravské"Majolkové®" slané bochánky
Recept na Moravské"Majolkové®" slané bochánky: Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko (jinak se zdrcne) ovlažnit kefír, přidáte lžičku cukru, rozdrobíte droždí a necháte v teple vzejít kvásek. Do větší mísy dáte mouku, sůl, semínka, přidáte vykynutý kvásek, Majolku® a prohnětete. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, vytvarujete bochánek, poprášíte moukou nebo lehce potřete olejem, aby těsto neosychalo, zakryjete utěrkou a necháte na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta PL vykrajujeme kousky, klademe na pomoučený vál, prsty roztáhneme do kruhovitého tvaru, plníme slanou náplní (dávala jsem 1 KL ze střívka vymačkané vinné klobásy) utvoříme bochánek a klademe uzlíkem dolů na plech vyložený pečícím papírem nebo potřený tukem, kde ještě 15 minut necháme pod utěrkou kynout. Pak bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem s olejem, jeden plech sypeme mákem a hrubozrnou solí, druhou várku nastrouhaným eidamem. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut na 150 stupních.
Poznámka k receptu na Moravské"Majolkové®" slané bochánky: Zdroj: Hrníčková kuchařka-vaříme a pečeme bez vážení. Recept jsem si upravila. Již zde mám jeden podobný, který přidávám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravské"Majolkové®" slané bochánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 14.05.2011
- Počet porcí: 3O ks-2 x po 15 ks na 2 plechy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1 hrnek=200 ml -------------- Na těsto 1/2 hrnku kefíru 3/4 hrnku neochucené Majolky® 2 KL soli 1 KL cukru krupičky 2 hrnky hladké mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého máku 1/2 kostky droždí Na náplň já jsem použila necelé 1/2 kg ze střívka vymačkané vinné klobásy Na potření 1 celé vajíčko rozmíchané s 1 PL oleje Na ozdodu 10 dkg na hrubém struhadle nastrouhaného eidamu celý mák,hrubozrou sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravské"majolkové®" slané bochánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravské"Majolkové®" slané bochánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravské"Majolkové®" slané bochánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|