|
Recept na Metyja
Recept na Metyja je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Metyja budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
oloupané brambory hrušková povidla mletý mák moučkový cukr máslo teplé mléko hrst hrubé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Metyja
Recept na Metyja: Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené slijeme, rozmačkáme na kaši, přidáme trochu teplého mléka a másla (jen rozmačkat, nešlehat). Tak zní teorie :-)). Já měla trochu uvařených brambor od oběda, na plotně v kastrůlku jsem je podlila mlékem, přidala máslo, vidličkou rozmačkala na kaši, zasypala hrstí mouky a lehce vymíchala - v zásadě jako škubánky. Kaši dáme na talíř do tvořítka - zase teorie :-)) Tvořítko nemám, marně sháním, použila jsem ustřižený vršek od velkého jogurtu. Napěchujeme cca 3 cm kaše, na to hrušková povidla, zasypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a vrchem prolijeme rozpuštěným máslem. Po chvilce se část másla vsákne do máku, část steče na talířek. Teprve pak tvořítko lehce vyndáme. Se zakysanou smetanou to jako rychlý moučník nemá chybu. Jí se teplé!
Poznámka k receptu na Metyja: wau, toto mi úplně uteklo to bych koštla vypadá to luxusně
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Metyja, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 22.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: oloupané brambory hrušková povidla mletý mák moučkový cukr máslo teplé mléko hrst hrubé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na metyja,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Metyja - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Metyja
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|