|
Recept na Medovník
Recept na Medovník je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Medovník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 lžic mléko, 1 uzávěr rum, 160 g cukr krupice, 150 g cukr moučka, 500 g hladká mouka, 2 lžičky jedlá soda, 2 lžíce káva, 1 1/2 sáčku pudink vanilkový, 70 g Hera, 250 g máslo, 3 lžíce med, 2 ks vejce, 2 ks žloutky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník
Recept na Medovník: V hrnci za stálého míchání svaříme 10 lžic mléka s krupicovým cukrem, medem, vejci a Herou. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme prochladlou směs a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku (kulatou nebo obdélníkovou) a pečeme rovnou na plechu v mírně vyhřáté troubě asi 8 minut. V 1/2 litru mléka uvaříme pudinkový prášek (bez cukru) a necháme přiklopený chladnout. Zatím utřeme máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidáváme pudink a kávu. Nakonec vmícháme rum. Hladkým krémem prokládáme vychladlé placky.
Poznámka k receptu na Medovník: Je třeba dát velký pozor na to, aby přip přípravě krému mělo máslo pokojovou teplotu. Jinak se při přidávání pudinku krém srazí. Pokud dojde k nejhoršímu, je možné pokusit se o nápravu v mikrovlnce... Praktické je placky vykrajovat do tvaru kulaté dortové formy, kam je potom proložené krémem naskládáme a zatížíme. Nejlépe medovník chutná alespoň jeden den uleželý v chladu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.zarovi.cz
- Datum vložení: 22.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 3/4 lžic mléko, 1 uzávěr rum, 160 g cukr krupice, 150 g cukr moučka, 500 g hladká mouka, 2 lžičky jedlá soda, 2 lžíce káva, 1 1/2 sáčku pudink vanilkový, 70 g Hera, 250 g máslo, 3 lžíce med, 2 ks vejce, 2 ks žloutky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|