|
Recept na Mandlovo makový koláč s pomeranči
Recept na Mandlovo makový koláč s pomeranči je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Mandlovo makový koláč s pomeranči budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 3 lžíce nemletého máku, 3 velká vejce, 100 g krupicového cukru. Krém: 8 žloutků, šťávu a kůru z 1 velkého pomeranče a 1 citronu, 100 g krupicového cukru, 100 g másla. Na podušení pomerančů: 2 středně velké, pečlivě omyté pomeranče, 400 ml vody, 350 g krupicového cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mandlovo makový koláč s pomeranči
Recept na Mandlovo makový koláč s pomeranči: Omyté pomeranče nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky, dáme do kastrolu, posypeme cukrem, zalijeme vodou a vaříme velmi mírným varem asi 20 minut, než kůra „zesklovatí“. Necháme vychladnout. Troubu vyhřejeme na 180°C. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení a rozložíme na dno ty nejhezčí dušené plátky pomerančů. Zbylé pomeranče scedíme, sirup zachytíme. 100 g těchto pomerančů a 75 ml sirupu rozmixujeme. Připravíme těsto: smícháme mouku, mandle, mák a prášek do pečiva. V jiné míse rozšleháme vejce s cukrem do husté pěny, rychle vmícháme rozmixované pomeranče a moučnou směs. Vylijeme do formy na rozložené pomerančové plátky a upečeme. Necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme a sloupneme papír. Tím se pomeranče dostanou nahoru. Po úplném vychladnutí 1-2x prokrojíme a pokapeme zbylým sirupem. Příprava krému: Žloutky a kůru a šťávu z citrusů rozšleháme a přecedíme do kovové misky. Přidáme cukr a máslo. Misku posadíme nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání metlou uvaříme hustý krém, může to trvat až půl hodiny. Prokrojený korpus naplníme zchladlým krémem, povrch ještě potřeme sirupem, mírně zatížíme a necháme aspoň 2 hodiny v chladnu rozležet, ale čím rozleželejší, tím lepší, dnes je to 4. den, dojídala jsem poslední kousek a byl super ;-)
Poznámka k receptu na Mandlovo makový koláč s pomeranči: Tento koláč zachutná těm, kdo mají rádi pomerančovou marmeládu s kousky kůry. Krém je obdobou slavného „lemon curd“, citronového másla. Je lehký a výrazný. Zdroj receptu: Apetit 1/2005, od cukrářky Mirky Slavíkové (nyní van Gils)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlovo makový koláč s pomeranči, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 29.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Korpus: 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 3 lžíce nemletého máku, 3 velká vejce, 100 g krupicového cukru. Krém: 8 žloutků, šťávu a kůru z 1 velkého pomeranče a 1 citronu, 100 g krupicového cukru, 100 g másla. Na podušení pomerančů: 2 středně velké, pečlivě omyté pomeranče, 400 ml vody, 350 g krupicového cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlovo makový koláč s pomeranči,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlovo makový koláč s pomeranči - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlovo makový koláč s pomeranči
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|