|
Recept na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais)
Recept na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - dia a bezlepkové.
K přípravě Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 100 g jemně mletých loupaných a nepražených mandlí 100 g moučkového cukru 25 g krystalového cukru 25 g másla 25 g maizeny (kukuřičný škrob) 2 vejce 4 bílky mimoto: moučkový cukr na posypání Náplň: 500 ml mléka 3 lžíce maizeny 2 másla 200 g krystalového cukru 7,2 g rozpustné kávy (použil jsem 4 sáčky Nescafé Espresso každý o hmotnosti 1,8 g) Čokoládová poleva glaçage: 150 g čokolády na vaření 150 ml smetany 75 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais)
Recept na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais): Piškot: Mandle a moučkový cukr smícháme s vejci. Rozehřejeme si máslo. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme maizenu, rozehřáté máslo, sníh z bílků a vše promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na pět stejných dílů. Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Chceme-li, můžeme potřít náplní i vršek a boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně dáme řezy na mřížku a potřeme čokoládovou polevou. Dáme opět ztuhnout. Řezy necháme odležet do druhého dne. Krém: 300 ml mléka a cukr dáme vařit, občas promíchneme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku promícháme maizenu a kávu. Když mléko začne vařit, přilijeme směs mléka, maizeny a kávy. Mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme a za stálého míchání přidáváme po štipcích vystydlou kaši. Máslo a kaše musí mít stejnou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Čokoládová poleva: Smetanu dáme vařit. Máslo a čokoládu si nakrájíme na kousky. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut odstát a pak polijeme řezy a upravíme.
Poznámka k receptu na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais): *Tento dezert pochází z Belgie. *Krém jsem si upravil podle mého. Máte-li nějaký svůj osvědčený máslový krém, můžete ho použít, ale měl by být s příchutí kávy. *Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky. *Nechceme-li, aby se nám na kaši vytvořil škraloup, přímo na horkou kaši dáme potravinovou folii a jemně přimáčkneme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 19.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Dia a bezlepkové
- Suroviny: Piškot: 100 g jemně mletých loupaných a nepražených mandlí 100 g moučkového cukru 25 g krystalového cukru 25 g másla 25 g maizeny (kukuřičný škrob) 2 vejce 4 bílky mimoto: moučkový cukr na posypání Náplň: 500 ml mléka 3 lžíce maizeny 2 másla 200 g krystalového cukru 7,2 g rozpustné kávy (použil jsem 4 sáčky Nescafé Espresso každý o hmotnosti 1,8 g) Čokoládová poleva glaçage: 150 g čokolády na vaření 150 ml smetany 75 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlové řezy s kávovým krémem (javanais),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlové řezy s kávovým krémem (Javanais)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|