|
Recept na Makový závin de luxe
Recept na Makový závin de luxe je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Makový závin de luxe budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 2 dl mléka, 80 g cukru, půl lžičky soli, 1 vejce, strouhaná kůra ze 1/4 citronu, 100 g pokrájeného másla. Náplň: 120 g mletého máku, 1,5 dl mléka, 50 g cukru, 60 g sekaných mandlí, 50 g sekaného citronátu (kandované pomeračové kůry nebo kandovaného ovoce), 50 g rozinek namočených ve 2 lžících rumu. Na potření: 60 g másla, 40 g moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makový závin de luxe
Recept na Makový závin de luxe: Z mléka a droždí necháme vykynout kvásek, přidáme ostatní a zaděláme klasické kynuté těsto. Necháme na teplém místě asi 3/4 hod kynout. Mezitím si mák zalejeme vroucím mlékem, přidáme vše ostatní, důkladně zamícháme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto ještě jednou propracujeme a na pomoučeném vále vyválíme obdélník asi 30 cm x 40 cm(délka plechu). Potřeme jej makovou náplní, po delší straně zarolujeme a stiskneme okraje. Závin položíme na plech vyložený pečícím papírem švem dolů. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 min. kynout. Potom jej po celé délce ostrým nožem asi 1/2 cm hluboko nařízneme a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C nebo plyn st. 2 asi 50 min. Ještě horký závin potřeme rozehřátým máslem smíchaným s moučkovým cukrem a pak ještě pocukrujeme. Necháme vychladnout.
Poznámka k receptu na Makový závin de luxe: Závin je moc dobrý a není složitý a je také rychle snědený. Stačila jsem vyfotit poslední zbytky. Bod jsem už přidala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makový závin de luxe, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 07.12.2009
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 2 dl mléka, 80 g cukru, půl lžičky soli, 1 vejce, strouhaná kůra ze 1/4 citronu, 100 g pokrájeného másla. Náplň: 120 g mletého máku, 1,5 dl mléka, 50 g cukru, 60 g sekaných mandlí, 50 g sekaného citronátu (kandované pomeračové kůry nebo kandovaného ovoce), 50 g rozinek namočených ve 2 lžících rumu. Na potření: 60 g másla, 40 g moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makový závin de luxe,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makový závin de luxe - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makový závin de luxe
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|