|
Recept na Majonéza dvoužloutková
Recept na Majonéza dvoužloutková je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Majonéza dvoužloutková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 žloutky, špetka soli, 2 – 2,5 dl oleje, na špičku nože cukru, 1/4 lžičky hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Majonéza dvoužloutková
Recept na Majonéza dvoužloutková: Zásada č. 1 – bezpodmínečně musíme pečlivě oddělit žloutky od bílků. Žloutky osolíme a metlou v misce nebo v mixeru dobře rozšleháme. Zásada č. 2 – olej za stálého šlehání ze začátku přikapáváme pomalu a zašleháváme každou kapku zvlášť. Jakmile vznikne hustá hmota, že se při tření drží metly, přidáme citrónovou šťávu a dokapáme zbytek oleje. Hotovou majonézu přiměřeně dosolíme, zjemníme přidáním špetky cukru a dokořeníme ostatními přísadami. Zásada č. 3 – nechceme-li riskovat sražení majonézy, musí mít olej i žloutky stejnou teplotu. než začneme kapat olej, vmícháme do žloutků hořčici, aby se nesrazila, když se vám náhodou majonéza srazí, dejte do nové nádoby čerstvý žloutek, rozšlehejte se špetkou soli a za stálého šlehání přidávejte po troškách sraženou majonézu. Nemáte-li žloutek, přikapávejte trochu horkého (skoro vřelého) octa za stálého šlehání k majonéze.
Poznámka k receptu na Majonéza dvoužloutková: Bibinka: Díky za fotky, mně stejně blbne bluetooth, tak nemůžu fotit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Majonéza dvoužloutková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: honzam
- Datum vložení: 11.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 2 žloutky, špetka soli, 2 – 2,5 dl oleje, na špičku nože cukru, 1/4 lžičky hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na majonéza dvoužloutková,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Majonéza dvoužloutková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Majonéza dvoužloutková
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|