|
Recept na Majolkové® koláče
Recept na Majolkové® koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Majolkové® koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1/4 L mléka, 2 kostky droždí, 8 lžiček cukru, 500g pol.mouky, 200g Majolky®, 2 žloutky, papír na pečení nebo vymazat plech a 1 vejce na potření Drobenka: 50 g změklého másla, 30g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 100g hrubé mouky vše spojíme a rukou rozemneme Nádivka tvarohová: 250 g tvarohu /kostka/ , 50g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, kůra z 1 citrónu, 1/2 lžíce mléka. Jestliže dáme tvaroh vaničku, nedáváme mléko a stačí 1 žloutek. Rybíz – promícháme s trochou krystalového cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Majolkové® koláče
Recept na Majolkové® koláče: Do vlažného mléka vhodíme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosyjeme mouku, přidáme Majolku®, rozšlehané žloutky, kvásek. Těsto zaděláme, řádně vypracujeme až je lesklé a přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. /zadělávat těsto můžeme i v pekárně na chleba a to v pořadí tekutiny, suchá směs a potom Majolka® a kvasnice na konec. Po vlastní zkušenosti mohu ale říci, že ručně zadělávané těsto je lepší. Co se týče chuti. Těsto po vykynutí vyklepneme na vál posypaný pol. moukou, odkrajujeme kousky těsta zhruba po 30 g, které ihned v dlaních tvarujeme do kuliček a vkládáme na plech. Dáváme pouze 3 bochánky vedle sebe. Do středu kuliček vytlačíme důlky /dnem skleničky, které popráším moukou/ a rozšlehaným vajíčkem potíráme kraje koláčů. Potom teprve plníme tvarohem, na který poklademe rybíz a posypeme drobenkou. Necháme znovu vykynout. Nádivku obměňujeme dle chuti. Pečeme na prostředním roštu při teplotě 180°C do zrůžovění .
Poznámka k receptu na Majolkové® koláče: Z této dávky těch koláčů není moc. Většinou dělám ze dvou dávek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Majolkové® koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
- Datum vložení: 30.10.2011
- Počet porcí: 33
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 1/4 L mléka, 2 kostky droždí, 8 lžiček cukru, 500g pol.mouky, 200g Majolky®, 2 žloutky, papír na pečení nebo vymazat plech a 1 vejce na potření Drobenka: 50 g změklého másla, 30g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 100g hrubé mouky vše spojíme a rukou rozemneme Nádivka tvarohová: 250 g tvarohu /kostka/ , 50g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, kůra z 1 citrónu, 1/2 lžíce mléka. Jestliže dáme tvaroh vaničku, nedáváme mléko a stačí 1 žloutek. Rybíz – promícháme s trochou krystalového cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na majolkové® koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Majolkové® koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Majolkové® koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|