|
Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.
Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli kmín dle chuti husí sádlo máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.
Recept na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.: Brambory typu B oloupeme,nakrájíme a dáme vařit do osolené vody a přidáme trošku kmínu. Po uvaření slijeme a necháme vychladit. Vlažné brambory si rozšťoucháme šťouchadlem. Nevadí, že tam zůstanou malé kousky nerozšťouchané nebo pár kmínů, právě naopak, my je potřebujeme. Na vál si dáme polohrubou mouku, rozmícháme se solí a dáme na to rozšťouchnuté vlažné brambory.Uděláme polotuhé těsto, některé brambory snesou víc mouky, tak mouku klidně přidáme. Uděláme z těsta váleček o průměru 6 cm, nakrájíme na 1,5 cm kolečka. Rozpálíme si teflonku a můžeme válet placky. Podsypáváme a válíme na sílu asi 3 mm, ne tenčí. Teď vidíme ty kousky brambor v těstíčku, které ty placky trošku nadýchnou. Na rozpálenou teflonku dáme placku a pečeme než začnou naskakovat puchýřky hnědé barvy a placka se trošku nafoukne, otočíme a pečeme stejně z druhé strany. Doporučuji péct na nejmenším hořáku ,abychom měli čas uválet dalši a a ta předchozí se moc nepřipálila. Rozpustíme si v husím sádle máslo rozmícháme a horkou placku na talíři namažeme pečlivě mašlovačkou směsí sádla a másla.Nijak nešetříme a mažeme obě strany horkou směsí. Lokše jsou jemné měkké dají se lehce ukusovat !
Poznámka k receptu na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.: Tyto dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Fotečku pošlu hned - už slibuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 17.12.2014
- Počet porcí: 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli kmín dle chuti husí sádlo máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|