RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému, recepty Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému, Listové, řezy, pošírovanou, hruškou, ve, smetanové


Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 500 g listového těsta ( mražené necháme povolit ) Na pošírování hrušek: 5 - 6 zralých, ale pevných hrušek 200 ml bílého vína 100 g krupicového cukru hvězdička badyánu ( není nutná ) 2 lžíce citronové šťávy Na krém: 40 g hladké mouky 2 žloutky 100 ml mléka 100 ml smetany min. 3O% 150 g krupicového cukru A ještě: 2 - 3 hrsti jader vlašských ořechů pečící papír a velký plech se zvýšeným okrajem.

Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
Zvětšit obrázek

Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Recept na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému:
Jdeme na to? Tak jo: pokud máme listové těsto zmražené, necháme ho s předstihem povolit do úplného rozmražení. Hrušky oloupeme, zbaváme jadřinců a nakrájíme napůl a každou půlku na tři nebo čtyři dílky.. záleží na velikosti hrušek. Rozkrojené pak pokapeme citronovou šťávou. Do hrnce, ve kterém budeme hrušky pošírovat, nalejeme odměřené množství vína, přidáme cukr a uvedeme do varu. Můžeme, ale nemusíme, přidat hvězdičku badyánu. Po 5 minutách varu, přihodíme hrušky, snížíme intenzitu varu a táhneme na velmi mírném plameni 10 minut. Sirup nesmí vařit, teplota sirupového rozvaru by neměla přesáhnou 95 st.C. Hrušky nesmí být rozvařené, musí zůstat tvrdé, chrupavé, jenom zesklovatí.. to je to pošírování. Sem tam s hrncem "pohneme".. víte, jak to myslím.. :-). Po 10 min. hrušky scedíme do sítka a necháme částečně vychladnout. Tekutinu nevyléváme, to by byla veliká škoda. Může posloužit např. jako základ pro svařené víno. Tak, teď si připravíme těsto. Začneme tím, že si těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny. Máme více možnosti, jak dále s těstem pracovat... 1. způsob: ustřihneme kus pečícího papíru velikost plechu a těsto pomocí válečku vyválíme na něm a pak přeneseme na plech. 2. způsob: papírem vysteleme plech a těsto vyválíme přímo v něm. 3. možnost: klasicky, na pomoučené podložce vyválíme plát těsta o velikosti plechu a přeneseme ho na plech, vystlaným pečícím papírem. Druhý plát těsta rozválíme jak chceme, ale musíme docílit stejné velikosti jako u těsta spodního. Připravíme si krém: mléko uvedeme do varu. Zvlášť v míse ušleháme žloutky s moukou. K této směsi přilejeme vařící mléko, přidáme cukr, prošleháme metličkou a zjemníme přidáním smetany. Nevaříme. Ořechy dáme do mikrotenového pytlíku a potlučeme paličkou na maso. Na plát vyváleného těsta rozložíme s odstupy plátky hrušek. Pohážeme ořechovou drtí, přelejeme polovinou krémové zálivky. A nyní na takto připravené těsto s tím vším.. nebudu to furt vypisovat :-(, přeneseme druhou část vyváleného těsta ( viz fototpostup ). Do propadlin instalujeme zbývající hrušky ( ty, co nám zbudou, sníme a s nikým se nedělíme.. jsou totiž výýborné ) a dále postupujeme stejně, jako u spodní vrstvy, t.z. pohážeme ořeším, polejeme zbývajícím krémem a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut při teplotě 170 st.

Poznámka k receptu na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému:
Inspiraci jsem čerpala ne ve Vlastě, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale v Knihovničce receptů září 09/12. Moučník je prostě úžasný, kdo odzkouší, nebude litovat. Kombinace šťavnatých, voňavých hrušek, křupavých ořechů a rozplývajícího se listového těsta, prostě nemá chybu :-) Doufám, že oceníte fotopostup. Zejména pak Mr. Max Braun, na kterého jsem s láskou vzpomínala celé dopoledne, které jsem strávila, právě díky onomu fotopostupu, v kuchyni, s foťákem na krku. Tentokrát jsem se držela přesně receptu a přidala jen ten badyán a citronovou šťávu. P.S. mohlo by se zdát, že příprava tohoto moučníku je poněkud složitá.. opak je pravdou. Jen jsem to, aspoň myslím, rozepsala podrobně, aby mohli udělat i ti méně zkušenejší. Moučník můžeme podávat horký, s kopečkem dobré zmrzliny, nebo studený a třeba dozdobit zbytkem šlehačky, kterou ušleháme. Dobrou chuť. A ještě něco: čím víc ořechů dáte, tím víc to bude MLASK! A klidně nahrubo, sem tam může být i celý.. ty ořechy jsou velmi, velmi jedlé...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 12.11.2012
  • Počet porcí: velký plech ( 40 x 30 cm )
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na těsto: 500 g listového těsta ( mražené necháme povolit ) Na pošírování hrušek: 5 - 6 zralých, ale pevných hrušek 200 ml bílého vína 100 g krupicového cukru hvězdička badyánu ( není nutná ) 2 lžíce citronové šťávy Na krém: 40 g hladké mouky 2 žloutky 100 ml mléka 100 ml smetany min. 3O% 150 g krupicového cukru A ještě: 2 - 3 hrsti jader vlašských ořechů pečící papír a velký plech se zvýšeným okrajem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist