|
Recept na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem
Recept na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení listového těsta 6 velkých jablek hrst rozinek 1 skořicový cukr Náplň: 300-400 g kysané smetany 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek hrubé mouky 7 lžic oleje 5 lžic mletých ořechů nebo kokosu 2 lžíce kakaa 1 lžička sody bikarbony.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem
Recept na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem: Jeden plát listového těsta rozválíme tak, aby na plechu udělalo mírné okraje, potřeme ho olejem, rovnoměrně na něj navrstvíme polovinu oloupaných a nastrouhaných jablek, které posypeme polovinou skořicového cukru a polovinou rozinek. Na jablka nalijeme náplň (všechny suroviny smícháme). Na náplň rozvrstvíme zbylá jablka, skořicový cukr a rozinky a celý koláč přikryjeme druhým plátem těsta, který potřeme olejem a propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem: Recept mám ze své kuchařky a dlouho jsem na něj sbírala odvahu, protože náplň se mi zdála prapodivná. :-) Po upečení se z ní stane taková kakaová pěna, manžel myslel, že je to pařížská šlehačka. :-) Za vyzkoušení určitě stojí, řezy jsou krásně vysoké.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 05.07.2012
- Počet porcí: cca 24 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 1 balení listového těsta 6 velkých jablek hrst rozinek 1 skořicový cukr Náplň: 300-400 g kysané smetany 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek hrubé mouky 7 lžic oleje 5 lžic mletých ořechů nebo kokosu 2 lžíce kakaa 1 lžička sody bikarbony
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Listové řezy s jablky a kakaovo-smetanovým středem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|