RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave), recepty Linecké kytičky (DlabemeZdrave), Linecké, kytičky, (DlabemeZdrave)


Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave)

Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave) je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě Linecké kytičky (DlabemeZdrave) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150g celozrnné špaldové mouky 150g celozrnné pšeničné mouky 200g másla 1 vejce 50g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj) 30g rýžového sladu marmeláda (bez cukru) na slepování, zdobení.

Linecké kytičky (DlabemeZdrave)
Zvětšit obrázek

Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave)

Recept na Linecké kytičky (DlabemeZdrave):
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme nakrájené máslo a vejce. Zpracujeme a těsto zabalené do fólie necháme nejméně 1hod odpočinout. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Jen nesmíme zapomenout vykrojit stejný počet tvarů s otvorem i bez. Poklademe na pečící papír a při 150°C pečeme přibližně 15-20min. Studené cukroví opatrně slepíme marmeládou bez přidaného cukru. Některé marmelády nejsou hladké, proto je dobré protřít ji přes jemný cedník, aby se cukroví při slepování nelámalo. Schováme do chladna, aby se nám do Vánoc hezky rozleželo. Vykrajování: Pro mnohé kuchařky asi bude tento odstaveček nepoužitelný, ale najde se i spousta začátečnic, které ho jistě uvítají. Těsto po vyndání z ledničky necháme 10-15min povolit a poté krátce propracujeme v ruce, aby šlo dobře vyválet. Je lepší si v ruce rovnou vytvarovat placku, kterou poté vložíme mezi potravinovou fólii a vyválíme do požadované tloušťky. Poté sejmeme vrchní část fólie, aby se těsto odlepilo a zpátky přikryjeme (ale nepřimačkávat, jen volně položit). Totéž uděláme z druhé strany. Pokud nám těsto moc lepí, dáme takto vyválený plát i s fólií do lednice nebo na pár minut za okno. Těsto se zchladí a lépe se s ním pracuje. Poté už stačí vykrajovat a dát na pečící papír. Já osobně raději vykrojím jeden kus, přendám na plech a pak teprve vykrojím další a takto stále dokola, jelikož se mi stalo, že když jsem nejdříve vykrojila tvar po celém těstě a pak teprve chtěla přendavat, tak těsto mezitím povolilo a hůře se přenášelo.

Poznámka k receptu na Linecké kytičky (DlabemeZdrave):
http://dlabemezdrave.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké kytičky (DlabemeZdrave), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
  • Datum vložení: 19.03.2013
  • Počet porcí: 25ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: 150g celozrnné špaldové mouky 150g celozrnné pšeničné mouky 200g másla 1 vejce 50g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj) 30g rýžového sladu marmeláda (bez cukru) na slepování, zdobení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké kytičky (dlabemezdrave), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké kytičky (DlabemeZdrave) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké kytičky (DlabemeZdrave)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist