RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lilek s hříbkovou čepicí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lilek s hříbkovou čepicí, recepty Lilek s hříbkovou čepicí, Lilek, hříbkovou, čepicí


Recept na Lilek s hříbkovou čepicí

Recept na Lilek s hříbkovou čepicí je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Lilek s hříbkovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 koleček lilku o šířce 2cm 6 špetek citronového pepře 6 zarovnaných polévkových lžic nahrubo nastrouhaného Eidamu 1 středně velká nadrobno nakrájená cibule 18 plátků Anglické slaniny 300 g podušených hříbků sůl.

Lilek s hříbkovou čepicí
Zvětšit obrázek

Recept na Lilek s hříbkovou čepicí

Recept na Lilek s hříbkovou čepicí:
Důkladně omytý lilek nakrájíme i se slupkou na kolečka. Z jedné strany nařežeme do dužiny zářezy do tvaru mřížky a po obou stranách lehce osolíme. Kolečka rozložíme do cedníku a necháme 20minut vypotit. Mezitím na lžíci oleje a jedné nadrobno nakrájené malé cibule 20minut dusíme za občasného zamíchání a podlití nakrájené hřiby,které dochutíme solí a mletým pepřem. Podušenou směs rozdělíme na 6hromádek. Do zapékací mísy naskládáme vypocená kolečka lilku. Na každé kolečko dáme špetku citronového pepře, trošku nakrájené cibule a do kříže dva přeložené plátky anglické slaniny. Na slaninu dáme hromádku podušených hříbků a překryjeme jedním přeloženým plátkem slaniny. Vložíme do předehřáté trouby na 20minut. Zapékáme na ¾ výkon(mám plyn). Poté z trouby vytáhneme, každé kolečko zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na nejmenší výkon ještě na 10minut. Podáváme s přílohou, která nám vyhovuje.

Poznámka k receptu na Lilek s hříbkovou čepicí:
http://www.rojikovokoreni.cz/citronovy-pepr-bily/p... Pokud by někomu vadila lilková slupka,jde velice dobře po zapečení,přímo na talíři sloupnout. Můžeme ji odstranit i před zapečením,ale už to nebude na talíři tak hezky vypadat:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek s hříbkovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.11.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 6 koleček lilku o šířce 2cm 6 špetek citronového pepře 6 zarovnaných polévkových lžic nahrubo nastrouhaného Eidamu 1 středně velká nadrobno nakrájená cibule 18 plátků Anglické slaniny 300 g podušených hříbků sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek s hříbkovou čepicí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek s hříbkovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek s hříbkovou čepicí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist