Recept na Lehoučký pivní kváskový chléb
Recept na Lehoučký pivní kváskový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Lehoučký pivní kváskový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml piva 100 ml vody 300 g pšeničné chlebové mouky 50 g žitné chlebové mouky 150 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce otrub 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lehoučký pivní kváskový chléb
Recept na Lehoučký pivní kváskový chléb: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Lehoučký pivní kváskový chléb: Díky kombinaci kvásku, kvasnic a piva kyne dobře i bez cukru. Chlebík je opravdu jako peříčko. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lehoučký pivní kváskový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 03.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml piva 100 ml vody 300 g pšeničné chlebové mouky 50 g žitné chlebové mouky 150 g hladké mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce otrub 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lehoučký pivní kváskový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lehoučký pivní kváskový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lehoučký pivní kváskový chléb
|
|